Μενού

COM (Company, Commercial)

Στοιχείο μιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης στο Internet, που φωτογραφίζει το αντικείμενο του Web Site ως εμπορικό ή αμιγως επιχειρησιακό. Είναι μία δηλαδή από τις διάφορες καταλήξεις που μπορεί να έχει μία ιστοσελίδα . Η κατάληψη “.com” προσδιορίζει ότι η ιστοσελίδα είναι επιχειρηματική – εμπορική κλπ (υπάρχουν και άλλες καταλήξεις ονομάτων domain name πχ .gr (μόνο Ελλάδα) .net .org .tv .edu κλπ ) .
Υπεύθυνη για την ονοματοδοσία (παροχή domain) για gov, mil, net, org και edu είναι ο ICANN αν και υπάρχει πλήθος οργανισμών όπως η InterNIC (Internet Network Information Center) και η Network Solutions που παρέχουν domain names, ενώ τα domain κάθε χώρας ελέγχονται από κρατικούς φορείς.
Στην Ελλάδα ο έλεγχος αυτός γίνεται από το Τμήμα Διαχείρισης Ονομάτων Internet του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την εποπτεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (www.gr ).
Γενικά και asxeta … όμως μπορούμε να πούμε ότι : Οπως στην Ελλάδα έχουμε τους Κρητικούς , τους Μανιάτες , τους Μακεδόνες τους …τους … τους … με τα ανάλογα επίθετα .. έτσι και στο Internet οι Ιστοσελίδες έχουν στο όνομα τους κάποια κατάληξη = .com .net .gr .org .tv κλπ κλπ


Αφήστε μια απάντηση