Μενού

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Αποξηράνετε μερικά βερίκοκα με την εξής διαδικασία : Βγάζετε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα αφήνετε για λίγο σε ένα δοχείο , στο οποίο έχετε ρίξει νερό και λεμόνι ή ξινό . Τα απλώνετε σε ένα δίσκο και τα αφήνετε για 4-5 ώρες σε πολύ δυνατό ήλιο ( μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο για 7-8 ώρες , στους 100 βαθμούς Κέλσιου ) . Μέχρι να ξεραθούν τελείως , τα εκθέτετε σε λιγότερο δυνατό ήλιο φροντίζοντας η ξήρανσή τους να γίνει ομαλά .


Αφήστε μια απάντηση