Μενού

Κρέας

Καταχωρήσεις για το σωστό μαγείρεμα του κέρατος.Πλούσιο υλικό από συμβουλές κόλπα και προτάσεις!

Κρέας και αλουμινόχαρτο

Το κρέας μπορείτε να το τυλίξετε μέσα σε λαδόκολλα, δεν μπορείτε όμως να κάνετε το ίδιο με σκέτο αλουμινόχαρτο. Στην περίπτωση που θέλετε να ψήσετε σε αλουμινόχαρτο, πρέπει πρώτα να τυλίξετε το κρέας σε λαδόκολλα και από πάνω να το …

Συνέχεια »

Κρέας και λεμόνι

Μην προσθέτετε λεμόνι κατά το ψήσιμο, γιατί το υγραίνει και μαλακώνει τη ροδοψημένη πέτσα του. Προσθέστε στο τέλος για να διατηρηθεί και η βιταμίνη c, που καταστρέφεται συνήθως με την υψηλή θερμοκρασία.

Συνέχεια »

Κρέας και μπαχαρικά

Προσθέστε τα μπαχαρικά (πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα) λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, για να διατηρήσουν το άρωμα τους. Όταν προστίθενται από την αρχή, καίγονται, και όχι μόνο χάνουν το άρωμα και τη γεύση τους, αλλά πικρίζουν.

Συνέχεια »

Κρέας σε κομμάτια

Το κρέας που προορίζεται για ψητό καλό είναι να μην είναι πολύ χοντρό. Τα μέτρια προς λεπτά κομμάτια κρέατος ψήνονται καλύτερα και ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, αφού η θερμότητα εισχωρεί εύκολα και γρήγορα στο εσωτερικό τους. Αν τα κομμάτια …

Συνέχεια »

Ολόκληρο κοτόπουλο

Αν θέλετε να ψήσετε στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα ένα μεγάλο κοτόπουλο, ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το κόψει στη μέση, κατά μήκος του στήθους, χωρίς να το χωρίσει εντελώς. Ζητήστε, επίσης, να το χτυπήσει με τον κόπανο, σπάζοντας …

Συνέχεια »

Μπον φιλέ

Άπαχο μαλακό κρέας χωρίς κόκαλο. Ψήστε το στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά για να σχηματιστεί αμέσως μία κρούστα, η οποία δεν θα αφήσει το εσωτερικό του κρέατος να κρυώσει και να χάσει τους χυμούς του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr