Μενού

Κρέας

Καταχωρήσεις για το σωστό μαγείρεμα του κέρατος.Πλούσιο υλικό από συμβουλές κόλπα και προτάσεις!

Μπιφτέκια και αλεύρι

Μην τα αλευρώσετε τα μπιφτέκια, γιατί η φωτιά θα κάψει το αλεύρι και θα σας μαυρίσει. Μην επιχειρήσετε, επίσης, να τα γυρίσετε με λαβίδα, γιατί θα σας διαλυθούν. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα.(τα μπιφτέκια μπορούν να είναι από κιμά γαλοπούλας, από κοτόπουλο, από …

Συνέχεια »

Ψαρονέφρι

Ψήνεται ολόκληρο ή κόβεται σε φέτες. Το κεντρικό κομμάτι, που ονομάζεται καρδιά, είναι κατάλληλο για σχάρα αν κοπεί σε φέτες πάχους 2 – 3 εκατοστών περίπου.

Συνέχεια »

Αλάτισμα

Αλατίστε τα κόκκινα κρέατα λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και τα λευκά από την αρχή.

Συνέχεια »

Ακτινίδια και κρέας

Για να κάνετε το κρέας πιο τρυφερό χρησιμοποιήστε ακτινίδια! Αυτά τα πράσινα, ξινούτσικα χνουδωτά φρούτα. Κόψτε μερικά σε φέτες και απλώστε τες επάνω στο κρέας στο ψυγείο, που θέλετε να μαγειρέψτε την επόμενη ημέρα.

Συνέχεια »

CARPACCIO

CARPACCIO (προφορά : καρπάτσο ) .Συνήθως ωμό , βοδινό κρέας , κομμένο σε μια φέτα ψιλή σαν τσιγαρόχαρτο , που το αφήνουμε για λίγη ώρα να «μουλιάσει» ( δεν πρόκειται για μαρινάρισμα ) σε λεμόνι και λάδι . Στις μέρες …

Συνέχεια »

ΚΡΕΑΣ ΤΡΥΦΕΡΟ

Το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο κρέας έχει την τάση να στεγνώνει όταν γίνεται ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα . Υπάρχει όμως ένα έξυπνο κόλπο πολύ ζουμερό και τρυφερό . Στύψτε ένα πορτοκάλι και γεμίστε με το χυμό του μία …

Συνέχεια »

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ

Ζητήστε μοσχαρίσιες μπριζόλες πάχους 3εκ. αχτύπητες .Αφήστε τες στην συντήρηση του ψυγείου για 3 ημέρες. Μαρινάρετε για ένα βράδυ σε μίγμα λαδολέμονου χωρίς μπαχαρικά . Ψήστε τις σε δυνατή φωτιά..

Συνέχεια »

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

Μαρινάρετε το Χοιρινό ή Βοδινό κρέας για 3- 24 ώρες , το στήθος κοτόπουλου χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα για 3 ώρες και τα άλλα μέρη του κοτόπουλου για 3 – 24 ώρες , τα μεγάλα ψάρια για 30 …

Συνέχεια »

ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ

Οι καταναλωτές πριν αγοράσουν το κρέας τους πρέπει να επιλέξουν υπεύθυνο κρεοπώλη , που τηρεί συνθήκες υγιεινής στο κρεοπωλείο του ( περιβάλλον κρεοπωλείου , εξοπλισμός , προσωπικό ).

Συνέχεια »

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Για μαγειρικά παρασκευάσματα από εντόσθια ( κοκορέτσι , μαγειρίτσα ) κατάλληλα είναι τα έντερα και η συκωταριά ( εκτός της σπλήνας και του ειλεού ) όλων των κατηγοριών των σφαγίων των αιγοπροβατοειδών ανεξαρτήτως ηλικίας .

Συνέχεια »

ΟΒΕΛΙΑΣ

Για το οβελία κατάλληλο είναι το κρέας των σφαγίων , ηλικίας άνω των 12 μηνών ( σφάγια που φέρουν σφραγίδα κατηγορίας ” Ζυγούρι ” ή “Βετούλι ” ή “τράγος ” ) με εξαίρεση το κεφάλι και το νωτιαίο μυελό .

Συνέχεια »

ΟΒΕΛΙΑΣ

Για τον οβελία κατάλληλα είναι ολόκληρα τα σφάγια με το κεφάλι και το επίπλου (μπόλια ) , ηλικίας κάτω των 12 μηνών ( σφάγια που φέρουν σφραγίδα κατηγορίας “αμνός γάλακτος ” ή “αμνός ” ή “ερίφιον γάλακτος ” ή “ερίφιον …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr