Μενού

Λάδι – Ελιές

Καταχωρήσεις με θέμα την ελιά και συμβουλές και προτάσεις για ότι σχετίζεται με το λάδι στο μαγείρεμα και τις ελιές στο φαγητό μας.

Ελιές

Όλες οι ελιές είναι καλές πηγές ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, νατρίου και βιταμινών Α και Ε.

Συνέχεια »

Ελιές Καλαμών

Οι ελιές καλαμών είναι μεγάλες και χοντρές, το σχήμα τους είναι μακρόστενο και το χρώμα τους είναι μαύρο. . Επίσης οι ελιές αυτές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν.

Συνέχεια »

Ελιές Άμφισσας

Οι ελιές Άμφισσας είναι μικρές και χοντρές και το χρώμα τους είναι μαύρο. Επίσης οι ελιές αυτές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν.

Συνέχεια »

Ελιές και άλμη

Οι ελιές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν. Επίσης η άλμη είναι καλή πηγή πολυφαινόλων. Για αυτό δεν χρειάζεται να πετάτε την άλμη, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για μαρινάδες, ως ζωμό για μαγειρευτά κρέατα ή για λαδόξιδο στις σαλάτες.

Συνέχεια »

Ελιά και ποικιλία

Όλες οι ελιές δεν είναι ίδιες, γι’ αυτό και χωρίζονται σε ποικιλίες. Η κάθε ποικιλία ελιάς, δεν διαφέρει μόνο στην γεύση αλλά και στις θερμίδες και στα θρεπτικά συστατικά.

Συνέχεια »

Λάδι

Ξέρετε πως να κάνετε το λάδι που τηγανίζετε ή μαγειρεύετε να διαρκέσει αναλλοίωτο περισσότερο; Φυλάτε το σε στεγανά κλειστά σκούρα πλαστικά μπουκάλια. Ο αέρας και το φως αλλοιώνουν την ποιότητα του λαδιού.

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ ΛΗΓΜΕΝΕΣ

Πριν ανοίξετε το βάζο με τις συσκευασμένες ελιές , πιέστε ελαφρά το καπάκι . Αν υποχωρήσει εύκολα και ακούσετε έναν υπόκωφο ήχο , αυτό σημαίνει ότι η συσκευασία έχει πάρει αέρα . Ελέγξτε αμέσως την ημερομηνίας λήξης και αν έχει …

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΒΑΖΟ

Αν ανοίξετε το βάζο με τις ελιές και δεν τις καταναλώσετε όλες , φροντίστε να τις διατηρήσετε μέσα στο υγρό συντήρησής τους και φυλάξτε τις στο ψυγείο . Πριν τις καταναλώσετε , φροντίστε πάντοτε να τις ξεπλένετε καλά από το …

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Αν έχετε πετάξει το υγρό μέσα στο οποίο έχουν συντηρηθεί οι ελιές του βάζου , μια εναλλακτική λύση , είναι να τις περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο , ξίδι και ελάχιστο αλάτι ( μία πρέζα για κάθε χούφτα ) .

Συνέχεια »

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΑΔΙΟΥ

Για να συντηρήσετε το λάδι σας , μεταφέρτε το , από τον ντενεκέ είτε από πλαστική συσκευασία , σε γυάλινα μπουκάλια . Αν θέλετε να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα , βάλτε το στο ψυγείο . Μην ανησυχήσετε όταν …

Συνέχεια »

ΤΑΓΚΙΣΜΕΝΟ ΛΑΔΙ

Το λάδι που έχει μείνει για πολύ καιρό στο ντουλάπι συνήθως ταγγίζει και αναπτύσσει μια ανεπιθύμητη γεύση κα οσμή . Συγκεκριμένα , το ελαιόλαδο πρέπει να είναι διαυγές και το χρώμα του να είναι μεταξύ ανοιχτού χρυσοπράσινου και σκούρου πράσινου …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr