Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 14)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΖΟΥΜΕΡΑ ΛΕΜΟΝΙΑ

Για να βγάλετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια , πριν τα κόψετε και τα στύψετε πιέστε τα πάνω στον πάγκο της κουζίνας . Επίσης μπορείτε να τα βυθίσετε για δύο λεπτά σε καυτό νερό ή αν διαθέτετε …

Συνέχεια »

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΕΡΟΥΛΟ

Αν το γιαούρτι έχει νερουλιάσει από το υπερβολικό ανακάτεμα για την παραγωγή μίας ωμής σάλτσας ή ενός δροσερού ντρέσινγκ , δοκιμάστε να το ψύξετε για λίγη ώρα , ώστε να ανακτήσει την πυκνότητά του .

Συνέχεια »

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΗΧΤΟ

Όταν χρησιμοποιούμε γιαούρτι για την παρασκευή κάποιων φαγητών ή γλυκών , καθώς το ζεσταίνουμε ή το ανακατεύουμε , γίνεται νερουλό . Το μυστικό για να ξαναπήξει είναι να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ ( μία κουταλιά ανά κεσεδάκι ) …

Συνέχεια »

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Πριν τοποθετήσουμε το φαγητό στη φωτιά μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά τα οποία με το ψήσιμο ποτίζουν τα ψητά δίνοντας μια πραγματικά ξεχωριστή γεύση. Τέτοια μπαχαρικά είναι τα: Πιπέρι , Ρίγανη , Σκόρδο (ξερό) , Μαϊντανός (ξερός) , Κάρυ , φλούδες …

Συνέχεια »

GRILL ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ

Όταν ψήνουμε στο grill μπορούμε να ετοιμάσουμε μια μεγάλη γκάμα φαγητών όπως: Κρέας (μπριζόλες, φιλέτα, μπιφτέκια κλπ. ) , Ψάρια και θαλασσινά ( κυρίως μεγάλα όπως σφυρίδες, τσιπούρες αλλά ακόμα και πέστροφες ή σολομό, καραβίδες, αστακό μεγάλες γαρίδες) Πουλερικά ( …

Συνέχεια »

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ GRILL

Το μυστικό του μαγειρέματος είναι η τοποθέτηση του φαγητού σε πολύ δυνατή φωτιά στο κέντρο του grill και αν είναι δυνατόν κατευθείαν στη φλόγα. Προσοχή πρέπει να δείξετε στο γρήγορο γύρισμα του φαγητού ώστε να μην καεί αλλά να ψηθεί …

Συνέχεια »

GRILLING

Ο τρόπος μαγειρέματος στο grill σημαίνει ψήσιμο σε δυνατή φωτιά και ο όρος που χρησιμοποιείται στην Αμερική είναι grilling.

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

Για να διατηρηθεί το χρώμα στα παντζάρια και στα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα που βράζουν, προσθέτετε λίγο ξύδι. Επίσης, όλα τα λαχανικά, για να διατηρήσουν το χρώμα τους, τα βράζουμε με ανοιχτό καπάκι .

Συνέχεια »

ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία ψησίματος κρατήστε προσεκτικά την παλάμη σας πάνω από τα κάρβουνα σε απόσταση ψησίματος αν μπορείτε να την κρατήσετε εκεί για 2 δευτερόλεπτα η θερμοκρασία είναι υψηλή, για 3-4 κανονική, 5-6 μέτρια, 7-8 χαμηλή. Για να …

Συνέχεια »