Κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με προέλευση από την Ασία και την νότιο Αμερική. Το κάρδαμο είναι αποξηραμένος καρπός ενός φυτού που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας. Έχει γεύση πικρή και γλυκιά, ελαφρά λεμονίζουσα και είναι πολύ αρωματικό. Είναι ένα από …
Συνέχεια »ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
Με το νερό στο οποίο βράσαμε μύδια θα δημιουργήσετε την καταλληλότερη σάλτσα. Αρκεί να το φιλτράρετε τουλάχιστον 2 φορές από γάζα, τουλπάνι ή βαμβάκι για να μην περάσει η άμμος.
Συνέχεια »ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ
Γκασπάτσο είναι η κρύα σούπα τομάτας, από την Ανδαλουσία της Ισπανίας. Είναι ένα λείο μείγμα από τομάτες, κόκκινες γλυκές πιπεριές, σκόρδο, κρεμμύδι, λάδι, ξύδι και τριμμένη ψύχα ψωμιού. Συνοδεύεται παραδοσιακά με μικρά μπολ γεμάτα κρουτόν, κύβους αγγουριού και πράσινες πιπεριές.
Συνέχεια »ΓΚΑΜΠΟ
Γκάμπο λέγεται η πηχτή σούπα από τη Λουϊζιάνα της Αμερικής, από κοτόπουλο ή γαρίδες, με τομάτες, ρύζι, πιπεριές, αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά. Στο φαγητό προστίθεται και μπάμια για να το πήξει και να του δώσει και άρωμα. Από το όνομα …
Συνέχεια »ΚΑΣΟΥΛΕ
Κασουλέ…. φαγητό με έντονη γεύση από την περιοχή Λαγκεντόκ της Γαλλίας. Αποτελείται από στρώσεις ξηρών φασολιών, χοιρινού καπνιστού κρέατος, λουκάνικου, διατηρημένου κρέατος χήνας (confit), κρεμμυδιών και καρότου. Όλα αυτά σιγοβράζουν σε πήλινο σκεύος απ’ όπου το φαγητό παίρνει και το …
Συνέχεια »ΚΑΡΜΠΟΝΑΝΤ
Καρμπονάντ λέγεται το φαγητό κατσαρόλας από το Βέλγιο, με μοσχάρι μαγειρεμένο με κρεμμύδια, σκόρδο και μαύρη μπύρα.
Συνέχεια »ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Εκμεταλλευτείτε μέχρι τελευταίας σταγόνας την αγαπημένη σας μουστάρδα! Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μπουκάλι της μουστάρδας που τελειώνει, ξίδι, αλάτι και πιπέρι και δημιουργήστε μια καταπληκτική βινεγκρέτ.
Συνέχεια »ΞΥΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Δημιουργήστε εύκολα ξύσμα (ρολά) σοκολάτας για γαρνιτούρα, χρησιμοποιώντας το ειδικό “ξυστρί” ξεφλουδίσματος λαχανικών .
Συνέχεια »ΒΟΥΤΥΡΟ ΔΙΑΥΓΕΣ
Βούτυρο διαυγές (βούτυρο κλαριφιέ, beurre clarifié) , είναι το βούτυρο λιωμένο, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα γαλακτερά κατάλοιπα, ώστε να μείνει το διαυγές, καθαρό λίπος.
Συνέχεια »ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ
Για να διατηρηθούν πολύ καιρό τα μπισκότα σας τραγανά, διατηρήστε τα σε βάζο με δύο κομματάκια ζάχαρη.
Συνέχεια »ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ
Η ασπαρτάμη είναι χημική γλυκαντική ουσία και στην αγορά κυκλοφορεί με την ονομασία “Canderel”. Τη χρησιμοποιούν οι διαβητικοί που δεν κάνει να φάνε ζάχαρη.
Συνέχεια »ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Όταν προσθέτε κρεμμύδια σε κάποιο φαγητό, πριν τα ρίξετε στο τηγανάκι αλατίστε το λάδι,που ήδη ζεσταίνετε (μην ξεχάσετε να βάλετε και λιγότερο αλάτι στο φαγητό) κι έπειτα ρίξτε τα κρεμμύδια. Δεν μαυρίζουν με τίποτα.
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ
Οταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα ρίζες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο.Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.
Συνέχεια »ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ
Για να μην καίει στις σαλάτες το κρεμμύδι όταν είναι φρέσκο , το βάζετε σε νερό με αλάτι για αρκετή ώρα .Υστερα το ξεπλένετε για να μην είναι αλμυρό !! Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να το φάνε και …
Συνέχεια »ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Οταν αλατίζουμε τις ντομάτες το αλάτι σιγά σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η ντοματοσαλάτα. Γι αυτό καλό είναι να την αλατίζουμε μόλις τη σερβίρουμε στο τραπέζι και όχι πιο πριν.
Συνέχεια »ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ
Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία – δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.
Συνέχεια »