Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 17)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Εκμεταλλευτείτε μέχρι τελευταίας σταγόνας την αγαπημένη σας μουστάρδα! Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μπουκάλι της μουστάρδας που τελειώνει, ξίδι, αλάτι και πιπέρι και δημιουργήστε μια καταπληκτική βινεγκρέτ.

Συνέχεια »

ΒΟΥΤΥΡΟ ΔΙΑΥΓΕΣ

Βούτυρο διαυγές (βούτυρο κλαριφιέ, beurre clarifié) , είναι το βούτυρο λιωμένο, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα γαλακτερά κατάλοιπα, ώστε να μείνει το διαυγές, καθαρό λίπος.

Συνέχεια »

ΣΟΥΦΛΕ

Διαβάστε πέντε λόγους για να φουσκώσει το σουφλέ… 1) Μην ανοίγετε τον φούρνο το πρώτο μισάωρο του ψησίματος , 2) στραγγίστε τα υλικά του σουφλέ ώστε να μην περιέχουν υγρά , 3) ψήστε σε θερμοκρασία χαμηλή με υπομονή. Αν η …

Συνέχεια »

ΑΜΑΡΕΤΙ

Αμαρέτι (amoretti ή amaretti) , λέγονται τα μικρά, ιταλικά γλυκά μπισκοτάκια με άρωμα πικραμύγδαλου που συνοδεύουν τον καφέ στο τέλος του γεύματος.

Συνέχεια »

ΚΙΜΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΜΑ

Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια σας , πριν ξεκινήσετε το ζύμωμα του κιμά, βρέξτε τα με κρύο νερό. Ο κιμάς θα “γλιστρά” εντυπωσιακά ανάμεσα από τα δάχτυλά σας .

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Λαχανικά κατσαρόλας νόστιμα, τραγανά, χωρίς πολύ «ζουμί» και κυρίως λαχανικά που δεν έχουν λιώσει στο μαγείρεμα. Το μυστικό: Όχι πολύ έντονο βράσιμο σε πολύ νερό. Εκμεταλλευτείτε τους χυμούς τους και λίγη φρέσκια – κατά προτίμηση – τομάτα. Αφού σιγοβράσουν, δοκιμάστε …

Συνέχεια »

ΚΑΡΔΑΜΟ

Κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με προέλευση από την Ασία και την νότιο Αμερική. Το κάρδαμο είναι αποξηραμένος καρπός ενός φυτού που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας. Έχει γεύση πικρή και γλυκιά, ελαφρά λεμονίζουσα και είναι πολύ αρωματικό. Είναι ένα από …

Συνέχεια »

ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε τις βάζετε στην κατάψυξη.

Συνέχεια »

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΨΙ

Βάλτε το γλύκισμα που πρόκειται να ψήσετε στη σωστή φόρμα ή ταψί, γεμίζοντάς το ως τα 2/3 του ύψους του. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις διαστάσεις του ταψιού ή της φόρμας. Η ίδια ποσότητα ζύμης, συγκεντρωμένη σε μια …

Συνέχεια »