Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία – δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.
Συνέχεια »ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε τις βάζετε στην κατάψυξη.
Συνέχεια »ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
Για να διατηρήσετε τις μελιτζάνες στην κατάψυξη, τις τηγανίζετε πρώτα ελαφρά ή τις ζεματίζετε.
Συνέχεια »ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΨΙ
Βάλτε το γλύκισμα που πρόκειται να ψήσετε στη σωστή φόρμα ή ταψί, γεμίζοντάς το ως τα 2/3 του ύψους του. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις διαστάσεις του ταψιού ή της φόρμας. Η ίδια ποσότητα ζύμης, συγκεντρωμένη σε μια …
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ
Για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν μαγειρεύετε κουνoυπίδι,βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξύδι και βάλτε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που το μαγειρεύεται.
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ
Κατά το βράσιμο του κουνουπιδιού, για να μην μυρίζει , μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα μια φέτα ψωμί !!
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Επίσης για να αποφύγουμε την μυρωδιά του κουνουπιδιού μπορούμε να βάλουμε στο νερό που βράζει το κουνουπίδι , ένα κρεμμύδι .
Συνέχεια »ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά, στο κάτω ράφι έτσι, ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι …
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ
Μπορούμε να βράσουμε το κουνουπίδι σε νερό μαζί με γάλα. Η μυρωδιά του θα εξαφανιστεί!!!
Συνέχεια »ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ
Ρίξτε λοιπόν λίγο λάδι στο νερό που πρόκειται να ζεματίσετε τα αμπελόφυλλα , για να μην κολλήσουν . Έτσι θα απολαύστε τα ντολμαδάκια σας γρηγορότερα.
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις λαδώνουμε καλά με λάδι στα χέρια μας, κάνουν ωραία κρούστα!
Συνέχεια »ΚΙΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά και μια μελιτζάνα τριμμένη. Δίνει όγκο και γεύση στη σάλτσα.
Συνέχεια »ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΛΑΚΟ
Στο βράσιμο του χταποδιού βάλτε ένα φελό κρασιού .Ο φελός του κρασιού περιέχει ΤΑΝΙΝΗ . Θα κάνει το κρέας του μαλακό, χωρίς αυτό να βράσει πάρα πολύ.
Συνέχεια »ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Οταν μαγειρεύουμε γιαχνιστά λαχανικά στην κατσαρόλα (π.χ.φασολάκια,σπανάκι,λάχανο κ.λ.π.) για να παραμείνουν νόστιμα και τραγανά δίχως περιττά “ζουμιά” και την όψη του “νιανιά” θα πρέπει να τα σιγοβράζουμε μόνο με τους χυμούς τους και το χυμό της ντομάτας και αφού θα …
Συνέχεια »ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ
Για τις σαρδέλες ισχύει βέβαια και ότι για όλα τα ψάρια: Η ζωντάνια τους φαίνεται από τα βράγχια και το μάτι. Ειδικά όμως γι αυτές υπάρχει και ένα άλλο κριτήριο. Προσέχουμε να μην έχει σχηματιστεί μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια.
Συνέχεια »ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
Για να βράσουμε τα λαχανικά στον ατμό τα βάζουμε στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι της κατσαρόλας. Βάζουμε τόσο νερό ώστε η επιφάνεια του (όταν κοχλάζει) να είναι μόλις 3 εκατοστά περίπου κάτω από τον πάτο του καλαθιού. Το καπάκι της κατσαρόλας …
Συνέχεια »