Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 18)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε τις βάζετε στην κατάψυξη.

Συνέχεια »

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΨΙ

Βάλτε το γλύκισμα που πρόκειται να ψήσετε στη σωστή φόρμα ή ταψί, γεμίζοντάς το ως τα 2/3 του ύψους του. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις διαστάσεις του ταψιού ή της φόρμας. Η ίδια ποσότητα ζύμης, συγκεντρωμένη σε μια …

Συνέχεια »

ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά, στο κάτω ράφι έτσι, ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι …

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Οταν μαγειρεύουμε γιαχνιστά λαχανικά στην κατσαρόλα (π.χ.φασολάκια,σπανάκι,λάχανο κ.λ.π.) για να παραμείνουν νόστιμα και τραγανά δίχως περιττά “ζουμιά” και την όψη του “νιανιά” θα πρέπει να τα σιγοβράζουμε μόνο με τους χυμούς τους και το χυμό της ντομάτας και αφού θα …

Συνέχεια »

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ

Για τις σαρδέλες ισχύει βέβαια και ότι για όλα τα ψάρια: Η ζωντάνια τους φαίνεται από τα βράγχια και το μάτι. Ειδικά όμως γι αυτές υπάρχει και ένα άλλο κριτήριο. Προσέχουμε να μην έχει σχηματιστεί μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια.

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Για να βράσουμε τα λαχανικά στον ατμό τα βάζουμε στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι της κατσαρόλας. Βάζουμε τόσο νερό ώστε η επιφάνεια του (όταν κοχλάζει) να είναι μόλις 3 εκατοστά περίπου κάτω από τον πάτο του καλαθιού. Το καπάκι της κατσαρόλας …

Συνέχεια »