Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 19)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΣΑΛΤΣΑ PESTO

Γιά να γίνει πιο ελαφριά και πιο γευστική η σάλτσα pesto αντικαθιστούμε το μισό βασιλικό με μαιντανό και επίσης το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο. Έτσι έχει μια γεύση πιο φίνα και συνάμα αρκετές θερμίδες λιγότερες.

Συνέχεια »

ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΦΙΧΤΗ

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δυο – τρείς σταγόνες λεμόνι ή ξύδι .Επίσης τα ασπράδια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ότι το μπωλ του μίξερ, το …

Συνέχεια »

ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Ολοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να κόψει η μαγιονέζα… Αλλά ποτέ δεν είναι αργά: 1η Λύση:Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς.2η Λύση:Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα …

Συνέχεια »

ΚΕΙΚ

Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα` πρεπε λόγω κακότεχνου ψησίματος. Μερικές συμβουλές:Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος. Δεν ανοίγουμε ποτέ το πορτάκι στη μέση του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει. Μερικές φορές φταίει …

Συνέχεια »

ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Για να μην πιτσιλάει η μαρμελάδα κατά την ώρα του ψησίματός της, την βάζουμε (αντί στο μάτι της κουζίνας) σε ένα ταψί, και ανοίγουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δέσει. Ετσι αποφεύγουμε τα πιτσιλίσματα. Γίνεται …

Συνέχεια »

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

Τηγανίζετε φέτες από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, διάφορα σκληρά τυριά, αλλά όταν τα τηγανίζετε αυτά δεν είναι αρκετά τραγανά και έχουν και μια μικρή γεύση αλευρίλας; Δοκιμάστε το εξής: Αλευρώστε τα και μετά βουτήξτε τα σε μια γαβάθα με νερό. Τινάξτε ελαφρά …

Συνέχεια »

ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ανακατέψτε καλά 2 κ.γ.κρεμόριο,1 κ.γ. σόδα(σε σκόνη) και 2 κ.γ. κορνφλάουρ και είστε έτοιμοι!!! Προσοχή όμως.Δεν διατηρείται πολύ γι`αυτό χρησιμοποιείστε την σύντομα. Και όταν ετοιμάσετε το μίγμα του κέικ αμέσως στο φούρνο!

Συνέχεια »

ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ

Για να διατηρήσετε τους κρόκους αυγών , τοποθετήστε τους μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη. Οταν θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσετε , θα είναι αναλύωτοι …

Συνέχεια »

ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ

Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει πολλές από τις ευεργετικές, για την υγεία μας, ιδιότητες του ελαιολάδου.Καλό είναι να αποφεύγουμε το τσιγάρισμα, ρίχνοντας λάδι μόνο στο τέλος του μαγειρέματος και κλείνοντας το μάτι της κουζίνας.Μετά από 5`λεπτά θα ανοίξουμε το καπάκι και …

Συνέχεια »

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΡΑΓΑΝΕΣ

Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή …

Συνέχεια »