Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 25)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΨΩΜΙ ΣΟΓΙΑΣ

Το σογιάλευρο προστίθεται στο σιτάλευρο και το συμπληρώνει στο αμινοξύ λυσίνη ( η πρωτεΐνη του σιταριού στερείται λυσίνης , ενώ η πρωτεΐνη της σόγιας την περιέχει ).

Συνέχεια »

3.ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Κιλότο : ψητό , ροσπίφ , σνίτσελ , σουβλάκι . Κόντρα και φιλέτο : ροσμπίφ , μπιφτέκια , στο γκριλ , στα κάρβουνα .Μπον φιλέ : στο ατμό , στο τηγάνι , ψητό κατσαρόλας . Μπριζόλες : στα κάρβουνα , …

Συνέχεια »

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ

Υποτίθεται ότι πρέπει να γίνεται με αλεύρι από το σύνολο των δημητριακών ( σιτάρι , κριθάρι , σίκαλη , βρώμη , καλαμπόκι , ρύζι , κεχρί ) . Γίνεται όμως με ηλιόσπορους , καρύδια , νιφάδες βρώμης , πλιγούρι κλπ.

Συνέχεια »

1. ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ

Οταν αναποδογυρίσετε τον αστακό , στο σημείο ακριβώς όπου ενώνεται το σώμα του με το κεφάλι θα πρέπει να είναι κατάλευκος . Αν έχει αρχίσει να μαυρίζει , σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκος .

Συνέχεια »

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

Ο μαϊντανός βρίσκεται στην αγορά όλο το χρόνο . Οταν διαλέγετε μαϊντανό , προτιμήστε αυτόν που έχει σκούρο πράσινο χρώμα και φρέσκα μικρά φυλλαράκια. Διατηρείται στην ψύξη επί μια εβδομάδα , αλλά μπορείτε να τον διατηρήσετε και στην κατάψυξη . …

Συνέχεια »

ΧΡΩΜΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

Προσέξτε το χρώμα του αστακού !! Το βαθύ πορτοκαλί χρώμα που σίγουρα το έχετε συνδυάσει με τον αστακό δεν είναι το κανονικό του χρώμα , αλλά αυτό που παίρνει με το μαγείρεμα . Αν το χρώμα του αστακού είναι : …

Συνέχεια »

ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Εάν θέλετε το καρπούζι σας δροσερό και δεν υπάρχει διαθέσιμο ψυγείο , ένας τρόπος είναι να το βάλετε κάτω από μια βρύση και να την αφήσετε να στάζει σταγόνα – σταγόνα για μερικές ώρες πάνω στο καρπούζι . Η εξάτμιση …

Συνέχεια »

ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Θέλετε να κάνετε ντοματοσαλάτα και οι ντομάτες που έχετε είναι πολύ ώριμες και μαλακές ; Για να σφίξουν , δεν έχετε παρά να τις βουτήξετε για μισή περίπου ώρα σε αλατισμένο νερό .

Συνέχεια »

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Οι πιπεριές βρίσκονται στην εποχή τους από τον Ιούλιο μέχρι και τον Αύγουστο . Οι φρέσκιες πιπεριές έχουν στιλπνή και σκληρή επιδερμίδα . Διαλέξτε πιπεριές χωρίς στίγματα και ραβδώσεις , καθώς και αυτές που έχουν φρεσκοκομμένο μίσχο . Οι πιπεριές …

Συνέχεια »