Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 31)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΠΡΑΣΑ

Όταν διαλέγετε πράσα , καλύτερα να διαλέγετε πράσα μετρίου μεγέθους , με ζωηρές ανοιχτόχρωμες ριζούλες και χρώμα λευκοπράσινο , ανοιχτό και λαμπερό . Ακόμα προσέξτε ότι τα πράσα κόβονται σε κομμάτια όσο είναι ωμά . Όταν βράσουν , κόβονται πολύ …

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ

Όλα τα λαχανικά για να τα διατηρήσετε φρέσκα , ξεπλύνετέ τα με παγωμένο νερό , τυλίξτε τα σε μια υγρή πετσέτα και μετά βάλτε τα στο ψυγείο .

Συνέχεια »

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΨΗΤΑ

Η σάλτσα για το ψητό σας θα αποκτήσει βελούδινη υφή και ξεχωριστή γεύση αν της προσθέσετε λίγο πριν από το τέλος του μαγειρέματος μία κουταλιά απαλής μουστάρδας …. Ακόμα αν αναμείξετε βούτυρο με λίγη μουστάρδα Ντιζόν και λίγο μαϊντανό , …

Συνέχεια »

ΡΥΖΙ

Το ρύζι μαγειρεύεται γενικά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα . Για πιλάφι σπιρωτό αφήνετε το αλατισμένο νερό να κοχλάσει , ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε αμέσως με ξύλινο κουτάλι , ώστε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα . Αν χρειαστεί να προσθέσετε …

Συνέχεια »

ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΤΑ ΨΗΤΑ

Αν τα ψητά σας θέλετε να έχουν κρούστα , βάλτε τα στην αρχή σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια χαμηλώστε την . Αυτό μπορεί να το κάνει για σας το σύστημα του αυτοματισμού ψησίματος που διαθέτουν ορισμένες σύγχρονες κουζίνες .

Συνέχεια »

ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Οι μικρές πράσινες τσακιστές ελιές ταιριάζουν πολύ με σουπιές , τα καλαμαράκια και το χταπόδι … Οι μεγάλες πράσινες ελιές είναι ιδανικές για πιάτα με κάθε είδους κυνήγι .. Οι μαύρες και ανάλατες θρούμπες συνδυάζονται επιτυχώς με τις κόκκινες σάλτσες …

Συνέχεια »

ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μην ψήνετε στο φούρνο σας ταυτόχρονα παραπάνω από 2 φαγητά με λαχανικά ή γλυκά με φρούτα . Τα φυτικά τρόφιμα έχουν πολύ νερό , και επειδή βγάζουν πολλούς υδρατμούς , θα καθυστερήσουν το ψήσιμο .

Συνέχεια »

ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ

Πριν αγοράσετε καπνιστό σολομό πρέπει να προσέξετε τα εξής σημεία : α) Ο καλός καπνιστός σολομός αναδίδει ένα διακριτικό , γλυκό άρωμα καπνού και βουτύρου . Έχει λεπτή , ελαφρά λιπαρή και ευχάριστη γεύση , απαλή υφή και λιώνει στο …

Συνέχεια »

ΤΑΨΙ

Το ταψί πρέπει να μπαίνει στην πρώτη ράγα στήριξης ταψιών , που απέχει λίγο από την κάτω αντίσταση . Κανένα φαγητό δεν θα πρέπει να ακουμπά κατευθείαν στο φούρνο , όχι μόνο για τη σωτηρία του φαγητού , αλλά και …

Συνέχεια »

ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ…..

Μπορείτε να αρωματίσετε υπέροχα σάλτσες , σούπες και πιλάφια , βάζοντας στην κατσαρόλα ένα σακουλάκι από τουλπάνι γεμάτο με διάφορα φρέσκα μυρωδικά , τα οποία αφαιρείτε στο τέλος του μαγειρέματος .

Συνέχεια »

ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Ο πιο απλός τρόπος για να διορθώσετε την ” κομμένη ” μαγιονέζα είναι να προσθέσετε λίγο – λίγο έναν κρόκο αυγού , χτυπώντας συνεχώς , ή μία βρασμένη και λιωμένη ζεστή πατάτα ή δύο – τρία κουταλάκια του γλυκού έτοιμο …

Συνέχεια »

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Το κουνουπίδι αλλάζει χρώμα ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμά του . Αν είναι από κεραμικό ή πυρέξ , θα μείνει λευκό . Αν είναι σιδερένιο θα πάρει πρασινωπό χρώμα , ενώ , αν ο βρασμός …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr