Σε φαγητά που χρειάζεται να σιγοβράσουν για πολλή ώρα , πρέπει να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά σε ολόκληρους σπόρους , που αργούν να βγάλουν τη γεύση τους , ώστε το άρωμά τους να μην κινδυνεύει να εξαφανιστεί με το πολύ βράσιμο .
Συνέχεια »ΒΡΑΣΙΜΟ ΠΑΤΑΤΑΣ
Για να μη “σκάζουν” οι πατάτες κατά το βράσιμο , βάλτε τις σε κρύο νερό και βράστε τις σε χαμηλή φωτιά , προσθέτοντας μία – δύο κουταλιές ξίδι .
Συνέχεια »ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΕΛΕΤΑΣ
Για να μη σπάσει στο γύρισμα μία μεγάλη ομελέτα , αφού ψηθεί από την κάτω πλευρά , γυρίστε τη βάζοντας επάνω στο τηγάνι ένα καπάκι ίδιου μεγέθους ή ένα πιάτο . Το γύρισμα της ομελέτας καλύτερα να το κάνετε στο …
Συνέχεια »ΛΕΥΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εάν προσθέσετε λίγο γάλα στο νερό που βράζετε τις πατάτες , οι πατάτες γίνονται πιο νόστιμες και πιο λευκές . …. Μην ξεχνάτε ότι η αναλογία του αλατιού για τις βρασμένες πατάτες είναι δύο κουταλάκια για κάθε λίτρο νερού .
Συνέχεια »ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ ΒΡΑΣΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Για να ξεφλουδίσετε εύκολα βρασμένες κρύες πατάτες , βάλτε τις για μια στιγμή σε καυτό νερό .
Συνέχεια »ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Το κουνουπίδι αλλάζει χρώμα ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμά του . Αν είναι από κεραμικό ή πυρέξ , θα μείνει λευκό . Αν είναι σιδερένιο θα πάρει πρασινωπό χρώμα , ενώ , αν ο βρασμός …
Συνέχεια »ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Τα κολοκυθάκια είναι από τα λαχανικά που περιέχουν πολύ νερό . Για να στραγγίξετε μια ποσότητα από αυτό το νερό στα κολοκυθάκια που πρόκειται να τηγανίσετε , πασπαλίστε τα με αλάτι , βάλτε τα σε ένα στραγγιστήρι και αφήστε τα …
Συνέχεια »ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Αν βάλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι στο δοχείο με το τριμμένο , όχι μόνον οι τρύπες του δοχείου δεν θα βουλώσουν ποτέ , αλλά και το πιπέρι θα έχει πιο φρέσκο άρωμα .
Συνέχεια »ΜΗΛΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ
Για να μη μαυρίζουν οι φέτες στα μήλα που κόβετε για γλυκό ή κομπόστα , βάλτε τις μέσα σε χυμό λεμονιού ή τρίψτε τις με λεμόνι … Για να μη ζαρώσει η φλούδα των μήλων , όταν τα ψήνετε ολόκληρα …
Συνέχεια »ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ…..
Μπορείτε να αρωματίσετε υπέροχα σάλτσες , σούπες και πιλάφια , βάζοντας στην κατσαρόλα ένα σακουλάκι από τουλπάνι γεμάτο με διάφορα φρέσκα μυρωδικά , τα οποία αφαιρείτε στο τέλος του μαγειρέματος .
Συνέχεια »ΞΙΔΙ
Σας περίσσεψαν μισογεμάτα μπουκάλια κρασί ; Μην τα πετάξετε .. Κάντε τα ξίδι με τον εξής τρόπο : Αδειάστε μέσα σε κάθε μπουκάλι κρασί λίγο καλό ξίδι . Κλείστε το καλά και βάλτε το σε σκοτεινό μέρος . Μετά από …
Συνέχεια »ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Αν θέλετε να γλυκάνετε τις μελιτζάνες σας , πριν τις μαγειρέψετε , αφήστε τις κομμένες για μία ώρα σε αλατόνερο … Να ξέρετε ότι οι μελιτζάνες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου είναι πιο γλυκές από εκείνες που μαζεύονται στην αρχή …
Συνέχεια »ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Κόβετε σε κομμάτια τον παστό μπακαλιάρο και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 30 ώρες τουλάχιστον , μέσα σε ένα δοχείο με νερό . Κατά την διάρκεια αυτών των ωρών καλό είναι να αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές . Επίσης μπορούμε …
Συνέχεια »ΓΛΥΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
Όταν ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο αν θέλετε να “γλυκάνει ” , βουτήξτε τον στο τέλος σε ελαφρά χλιαρό νερό και αφήστε τον εκεί για δύο περίπου ώρες …
Συνέχεια »ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ
Αν θέλετε να βράσετε ένα ραγισμένο αυγό χωρίς να χυθεί το ασπράδι του , τρίψτε το ράγισμα με λεμόνι και βουτήξτε το με ένα κουτάλι σε καυτό νερό (που δεν κοχλάζει ) . Αφήστε το για 10 λεπτά και το …
Συνέχεια »ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι ,βάλτε ένα μέρος λεμόνι με δύο μέρη ελαιόλαδο λίγο πιπέρι , αλάτι και ρίγανη … Αφού κλείσετε το μπουκάλι κτυπήστε το καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο σας . Έτσι έχετε πάντα έτοιμο πρόχειρο λαδολέμονο …
Συνέχεια »