Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 32)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Πατατοσαλάτα ξέρουν να φτιάχνουν σχεδόν όλοι . Όμως λίγοι ξέρουν ότι το άσπρο κρασί της δίνει μια πιο πικάντικη και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση . Σε αυτή την περίπτωση , οι πατάτες πρέπει να ξεφλουδίζονται όσο είναι ακόμα ζεστές και να …

Συνέχεια »

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Τα κολοκυθάκια είναι από τα λαχανικά που περιέχουν πολύ νερό . Για να στραγγίξετε μια ποσότητα από αυτό το νερό στα κολοκυθάκια που πρόκειται να τηγανίσετε , πασπαλίστε τα με αλάτι , βάλτε τα σε ένα στραγγιστήρι και αφήστε τα …

Συνέχεια »

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΝ

Σε φαγητά που χρειάζεται να σιγοβράσουν για πολλή ώρα , πρέπει να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά σε ολόκληρους σπόρους , που αργούν να βγάλουν τη γεύση τους , ώστε το άρωμά τους να μην κινδυνεύει να εξαφανιστεί με το πολύ βράσιμο .

Συνέχεια »

ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΕΛΕΤΑΣ

Για να μη σπάσει στο γύρισμα μία μεγάλη ομελέτα , αφού ψηθεί από την κάτω πλευρά , γυρίστε τη βάζοντας επάνω στο τηγάνι ένα καπάκι ίδιου μεγέθους ή ένα πιάτο . Το γύρισμα της ομελέτας καλύτερα να το κάνετε στο …

Συνέχεια »

ΛΕΥΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εάν προσθέσετε λίγο γάλα στο νερό που βράζετε τις πατάτες , οι πατάτες γίνονται πιο νόστιμες και πιο λευκές . …. Μην ξεχνάτε ότι η αναλογία του αλατιού για τις βρασμένες πατάτες είναι δύο κουταλάκια για κάθε λίτρο νερού .

Συνέχεια »

ΜΗΛΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ

Για να μη μαυρίζουν οι φέτες στα μήλα που κόβετε για γλυκό ή κομπόστα , βάλτε τις μέσα σε χυμό λεμονιού ή τρίψτε τις με λεμόνι … Για να μη ζαρώσει η φλούδα των μήλων , όταν τα ψήνετε ολόκληρα …

Συνέχεια »

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΗΛΩΝ

Τα μήλα διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου . Στο ψυγείο διατηρούν τη γεύση τους , ενώ έξω από αυτό συνεχίζουν να ωριμάζουν και να χάνουν τη δροσιά τους . Τα μήλα , επίσης , διατηρούνται περισσότερο …

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Αν βάλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι στο δοχείο με το τριμμένο , όχι μόνον οι τρύπες του δοχείου δεν θα βουλώσουν ποτέ , αλλά και το πιπέρι θα έχει πιο φρέσκο άρωμα .

Συνέχεια »

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Αν θέλετε να γλυκάνετε τις μελιτζάνες σας , πριν τις μαγειρέψετε , αφήστε τις κομμένες για μία ώρα σε αλατόνερο … Να ξέρετε ότι οι μελιτζάνες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου είναι πιο γλυκές από εκείνες που μαζεύονται στην αρχή …

Συνέχεια »

ΞΙΔΙ

Σας περίσσεψαν μισογεμάτα μπουκάλια κρασί ; Μην τα πετάξετε .. Κάντε τα ξίδι με τον εξής τρόπο : Αδειάστε μέσα σε κάθε μπουκάλι κρασί λίγο καλό ξίδι . Κλείστε το καλά και βάλτε το σε σκοτεινό μέρος . Μετά από …

Συνέχεια »

ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ

Αν θέλετε να βράσετε ένα ραγισμένο αυγό χωρίς να χυθεί το ασπράδι του , τρίψτε το ράγισμα με λεμόνι και βουτήξτε το με ένα κουτάλι σε καυτό νερό (που δεν κοχλάζει ) . Αφήστε το για 10 λεπτά και το …

Συνέχεια »

ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι ,βάλτε ένα μέρος λεμόνι με δύο μέρη ελαιόλαδο λίγο πιπέρι , αλάτι και ρίγανη … Αφού κλείσετε το μπουκάλι κτυπήστε το καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο σας . Έτσι έχετε πάντα έτοιμο πρόχειρο λαδολέμονο …

Συνέχεια »

ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Κόβετε σε κομμάτια τον παστό μπακαλιάρο και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 30 ώρες τουλάχιστον , μέσα σε ένα δοχείο με νερό . Κατά την διάρκεια αυτών των ωρών καλό είναι να αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές . Επίσης μπορούμε …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr