Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 33)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ

Αν θέλετε να βράσετε ένα ραγισμένο αυγό χωρίς να χυθεί το ασπράδι του , τρίψτε το ράγισμα με λεμόνι και βουτήξτε το με ένα κουτάλι σε καυτό νερό (που δεν κοχλάζει ) . Αφήστε το για 10 λεπτά και το …

Συνέχεια »

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΓΟ

Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι . Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό “ψήνει” το αυγό και έτσι κάνει …

Συνέχεια »

ΨΩΜΙ

Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο αν περάσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι .

Συνέχεια »

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Για να μπορέσουμε να ψήσουμε ψάρια κυρίως και κοτόπουλο στα κάρβουνα χωρίς να κολλήσουν οι πέτσες στην σχάρα, προτού αρχίσουμε το ψήσιμο τρίβουμε την ζεστή σχάρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση

Συνέχεια »

ΣΚΟΡΔΟ

1 . Αμέσως μετά το κόψιμο του σκόρδου, τρίψτε το χέρι σας με το κυρτό ενός ανοξείδωτου κουταλιού κάτω από τη βρύση . Στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι . Το μέταλλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδου . …

Συνέχεια »

ΜΑΡΕΓΚΑ

Για να πετύχει η μαρέγκα, πρέπει να χωρίσετε καλά τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους . Για να γίνει πιο σφιχτή η μαρέγκα, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού .

Συνέχεια »

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

1 . Να κόβετε τα λαχανικά και τα φρούτα λίγη ώρα πριν τα καταναλώσετε, για να διατηρούν τις βιταμίνες τους και τα άλλα θρεπτικά συστατικά τους . 2 . Για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά το έντονο πράσινο χρώμα τους …

Συνέχεια »

ΣΠΑΝΑΚΙ

Το σπανάκι, όταν μαγειρεύεται, βγάζει πολλά υγρά . Γι αυτό προσθέστε λίγο ρύζι ή τριμμένη φρυγανιά για να τα απορροφήσουν .

Συνέχεια »