Όταν βράζετε τα ζυμαρικά σας θα πρέπει να σκεπάζετε την κατσαρόλα κατά τα 2/3. Με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά σας θα βράσουν ομοιόμορφα.
Συνέχεια »Ζυμαρικά και είδη
Σήμερα παράγονται σχεδόν 300 διαφορετικά είδη ζυμαρικών. Τα πιο δημοφιλή είναι : σπαγγέτι, πένες, κοφτό μακαρονάκι, ριγκατόνι, ταλιατέλες, λαζάνια, βίδες, φιδές, κοχύλια, μακαρόνια χοντρά, ρυζάκι κ.α
Συνέχεια »Ζυμαρικά και σάλτσες (i)
Τα κοντά σε σχήμα ζυμαρικά ταιριάζουν καλύτερα με τα πυκνά ραγού, τα οποία πρέπει να κολλήσουν με το υλικό που συνοδεύουν.
Συνέχεια »Ζυμαρικά και σάλτσες (ii)
Τα μακαρόνια έχουν την τάση να κολλάνε καθώς κρυώνουν, γιʼ αυτό και οι σάλτσες με λάδι είναι πιο κατάλληλες από εκείνες με βούτυρο, που κάνουν τα ζυμαρικά πιο συμπαγή.
Συνέχεια »Ελιά και αντιοξειδωτικά
Η ελιά έχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο.
Συνέχεια »Ελιά και ποικιλία
Όλες οι ελιές δεν είναι ίδιες, γι’ αυτό και χωρίζονται σε ποικιλίες. Η κάθε ποικιλία ελιάς, δεν διαφέρει μόνο στην γεύση αλλά και στις θερμίδες και στα θρεπτικά συστατικά.
Συνέχεια »Θρούμπες ελιές
Οι θρούμπες ελιές, έχουν λιγότερη υγρασία, άρα περισσότερο λίπος. Οι ελιές θρούμπες είναι ποικιλόχρωμες και ποικίλου μεγέθους.
Συνέχεια »Κρητικές ελιές
Οι Κρητικές ελιές έχουν περισσότερα είδη αντιοξειδωτικών ουσιών, κυρίως πολυφαινόλων. Τα είδη πολυφιανόλων που έχουν είναι 19.
Συνέχεια »Ελιές
Όλες οι ελιές είναι καλές πηγές ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, νατρίου και βιταμινών Α και Ε.
Συνέχεια »Ελιές Καλαμών
Οι ελιές καλαμών είναι μεγάλες και χοντρές, το σχήμα τους είναι μακρόστενο και το χρώμα τους είναι μαύρο. . Επίσης οι ελιές αυτές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν.
Συνέχεια »Ελιές Τσακιστές
Οι ελιές τσακιστές είναι μικρές και το χρώμα τους είναι πράσινο. Επίσης οι ελιές αυτές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν.
Συνέχεια »Ελιές Άμφισσας
Οι ελιές Άμφισσας είναι μικρές και χοντρές και το χρώμα τους είναι μαύρο. Επίσης οι ελιές αυτές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν.
Συνέχεια »Ελιές Κρητικές
Οι κρητικές ελιές είναι μικρές και το χρώμα τους είναι μαύρο. Επίσης οι ελιές αυτές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν.
Συνέχεια »Ελιές και άλμη
Οι ελιές τοποθετούνται σε άλμη για να ξεπρικίσουν. Επίσης η άλμη είναι καλή πηγή πολυφαινόλων. Για αυτό δεν χρειάζεται να πετάτε την άλμη, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για μαρινάδες, ως ζωμό για μαγειρευτά κρέατα ή για λαδόξιδο στις σαλάτες.
Συνέχεια »Ψαρονέφρι
Γίνεται ρολάκια με τυρί, πιπεριές και αρωματικά.
Συνέχεια »Κρέας στη σχάρα
Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα γίνεται πιο μαλακό αν πριν το ψήσετε, το βάλετε σε μια μαρινάτα με 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, 6 κόκκους πράσινου πιπεριού, 2 φύλλα δάφνης και 2 κλωνάρια …
Συνέχεια »