Νουά ή κιλότο μαριναρισμένο σε τριμμένη ντομάτα και ελαιόλαδο.
Συνέχεια »Κοτόπουλο
Μαριναρισμένο σε λάδι με γλυκάνισο, κάρδαμο, μαραθόσπορο, μπούκοβο και κόλιαντρο
Συνέχεια »Κρέας και αλουμινόχαρτο
Το κρέας μπορείτε να το τυλίξετε μέσα σε λαδόκολλα, δεν μπορείτε όμως να κάνετε το ίδιο με σκέτο αλουμινόχαρτο. Στην περίπτωση που θέλετε να ψήσετε σε αλουμινόχαρτο, πρέπει πρώτα να τυλίξετε το κρέας σε λαδόκολλα και από πάνω να το …
Συνέχεια »Κρέας και λεμόνι
Μην προσθέτετε λεμόνι κατά το ψήσιμο, γιατί το υγραίνει και μαλακώνει τη ροδοψημένη πέτσα του. Προσθέστε στο τέλος για να διατηρηθεί και η βιταμίνη c, που καταστρέφεται συνήθως με την υψηλή θερμοκρασία.
Συνέχεια »Κρέας και μπαχαρικά
Προσθέστε τα μπαχαρικά (πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα) λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, για να διατηρήσουν το άρωμα τους. Όταν προστίθενται από την αρχή, καίγονται, και όχι μόνο χάνουν το άρωμα και τη γεύση τους, αλλά πικρίζουν.
Συνέχεια »Ολόκληρο κοτόπουλο
Αν θέλετε να ψήσετε στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα ένα μεγάλο κοτόπουλο, ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το κόψει στη μέση, κατά μήκος του στήθους, χωρίς να το χωρίσει εντελώς. Ζητήστε, επίσης, να το χτυπήσει με τον κόπανο, σπάζοντας …
Συνέχεια »Μπιφτέκια
Για να μη σας ανοίξουν τα μπιφτέκια που ψήνονται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα, να μην τα ζυμώσετε με ψωμί ή φρυγανιά.
Συνέχεια »Μπιφτέκια αφράτα
Για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια, προσθέστε τους λίγο κρασί ή λίγο γάλα (1 φλιτζάνι ανά κιλό).
Συνέχεια »Μπιφτέκια και αλεύρι
Μην τα αλευρώσετε τα μπιφτέκια, γιατί η φωτιά θα κάψει το αλεύρι και θα σας μαυρίσει. Μην επιχειρήσετε, επίσης, να τα γυρίσετε με λαβίδα, γιατί θα σας διαλυθούν. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα.(τα μπιφτέκια μπορούν να είναι από κιμά γαλοπούλας, από κοτόπουλο, από …
Συνέχεια »Κόκκινο κρέας σε πιο δυνατή φωτιά
Το κόκκινο κρέας (μοσχάρι ή βοδινό) ψήνεται σε πιο δυνατή φωτιά από ότι τα πιο ανοιχτά κρέατα (χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα).
Συνέχεια »Αλάτισμα
Αλατίστε τα κόκκινα κρέατα λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και τα λευκά από την αρχή.
Συνέχεια »Κρέας στη σχάρα
Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα γίνεται πιο μαλακό αν πριν το ψήσετε, το βάλετε σε μια μαρινάτα με 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, 6 κόκκους πράσινου πιπεριού, 2 φύλλα δάφνης και 2 κλωνάρια …
Συνέχεια »Μπον φιλέ
Άπαχο μαλακό κρέας χωρίς κόκαλο. Ψήστε το στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά για να σχηματιστεί αμέσως μία κρούστα, η οποία δεν θα αφήσει το εσωτερικό του κρέατος να κρυώσει και να χάσει τους χυμούς του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Συνέχεια »Κόκκινο κρέας στη σχάρα
Η θερμοκρασία ψησίματος δεν ρυθμίζεται μόνο στο φούρνο, αλλά και στα κάρβουνα. Για να ελαττώσετε τη θερμότητα, καλύψτε τα κάρβουνα με στάχτη, αντίθετα, όταν θέλετε να την αυξήσετε, απομακρύνετε τη στάχτη, ανακατέψτε τα κάρβουνα και κάντε λίγο αέρα με ένα …
Συνέχεια »Μπριζόλες
Βγαίνουν από τη σπάλα και το κόντρα και έχουν λιγότερο λίπος από τις χοιρινές. Κατάλληλες για τα κάρβουνα.
Συνέχεια »Ψήσιμο στη σχάρα
Προσέχετε κατά το ψήσιμο η σχάρα, να μην είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα, γιατί το λίπος που θα στάζει θα καπνίζει το κρέας. Πριν βάλετε το κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίστε πρώτα να την έχετε αλείψει καλά με ελαιόλαδο και …
Συνέχεια »