Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα … (Σελίδα 9)

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

Διακόσμηση αβγών

Βράστε από πριν τα λευκά αβγά. Διαλέξτε φύλλα από φυτά και λουλούδια. Βάλτε από ένα πάνω σε κάθε αβγό και με προσοχή τυλίξτε τριγύρω μια παλιά κάλτσα. Στερεώστε την κάλτσα με μια κλωστή και βουτήξτε το αβγό μέσα σε βαφή …

Συνέχεια »

Μυρωδικά

Τώρα που τα μυρωδικά ιδιαίτερα τα ντόπια, δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και τόσα άλλα είναι φθηνά, φρέσκα, και σε αφθονία, μπορείτε να τα προμηθευθείτε σε ποσότητες, και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη για τον χειμώνα. Πλύνετέ τα καλά, ψιλοκόψτε τα …

Συνέχεια »

Ψαρόσουπα

Αν βράζετε ψάρι για ψαρόσουπα και δεν θέλετε να μυρίζει το σπίτι, ρίξτε στην κατσαρόλα την φλούδα ενός ολόκληρου λεμονιού.

Συνέχεια »

Σκούρο ρύζι

Για να διατηρήσετε το σκούρο ρύζι αναλλοίωτο, διατηρείστε το σε αεροστεγώς κλειστά δοχεία (κατά προτίμηση γυάλινα), και φυλάξτε το στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και έναν χρόνο

Συνέχεια »

Ρύζι και βράσιμο

Πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του σκούρου ή και λευκού ρυζιού, κατά το βράσιμό τους, ξεπλένονται στο νερό της βράσης. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μην πετάγεται το νερό της βράσης, αλλά να αφήνεται έως ότου απορροφηθεί από το …

Συνέχεια »

Ρύζι και ανακάτεμα

Το ρύζι δεν πρέπει να ανακατεύεται κατά το μαγείρεμά του. Το συχνό ανακάτεμα σπάει τους κόκκους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ρύζι να μαλακώνει, να κολλά και λασπίζει.

Συνέχεια »

Βράσιμο ρυζιού (i)

Όσο και αν φαίνεται απλό το να βράσει κανείς ρύζι, έχει και αυτό τα μυστικά του. Χρειάζεται συχνή εξέταση. Εάν το ρύζι φαίνεται πολύ νωπό-υγρό, χρειάζεται μερικά ακόμα λεπτά της ώρας βράσιμο, έως ότου απορροφήσει όλα τα υγρά.

Συνέχεια »

Βράσιμο ρυζιού (ii)

Όταν βράσει, συνήθως το ρύζι με τους μακριούς κόκκους θα διαχωρίζεται εύκολα, χωρίς να είναι στεγνό ή να κολλά. Ωστόσο το ρύζι μεσαίων ή μικρών κόκκων έχει την τάση να κολλά. Εάν αφεθεί επί 15-20 λεπτά, με κλειστή τη θέρμανση, …

Συνέχεια »

Βράσιμο ρυζιού (iii)

Πολλοί βράζουν το ρύζι σε απλό νερό. Ωστόσο ειδικοί μάς συμβουλεύουν να βράζουμε το ρύζι σε εμπλουτισμένο με γεύσεις υγρό, όπως ζωμό κότας ή μοσχαρίσιο. Ή απλά προσθέτοντας στο νερό χυμό λεμονιού, λίγο ξύδι ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Συνέχεια »

Μουστάρδα

Αν σας ξεραίνεται ή στεγνώνει η μουστάρδα που δεν καταναλώνεται γρήγορα, προσθέστε της ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου.

Συνέχεια »

Γλυκοπατάτες και ψήσιμο

Αν θέλετε να διατηρήσετε ατόφιες τις πολύτιμες ουσίες της γλυκοπατάτας, αντί βραστές, ψητές στο φούρνο μικροκυμάτων. Τρυπήστε τες πρώτα με το πιρούνι γύρω γύρω, και μετά επί 5-10 λεπτά ψήστε τες στο φούρνο μικροκυμάτων διπλωμένες σε μια χαρτοπετσέτα.

Συνέχεια »

Φρέσκα ψάρια (i)

Για να καταλάβετε αν τα ψάρια που αγοράζετε είναι φρέσκα , πιάστε τα από το κεφάλι . Αν δεν είναι φρέσκα , το σώμα τους λυγίζει , ενώ τα φρέσκα μένουν τεντωμένα . Πιέστε με το δάχτυλο . Το κρέας …

Συνέχεια »