Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα ... / Πατάτες – Πουρές (Σελίδα 2)

Πατάτες – Πουρές

Πατάτες ,πατατάκια, πουρές, ότι χρειάζεται να ξέρετε για την πατάτα και τις διάφορες παραλλαγές της στην μαγειρική!

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Yellow – Περιέχουν μέτριο άμυλο ) . Έχουν το καλύτερο άρωμα από όλα τα άλλα είδη . Είναι ιδανικές για γκρατινέ , ψητές , λιωμένες με σκόρδο και ακόμη είναι η τέλεια γέμιση για ραβιόλια .

Συνέχεια »

ΑΣΠΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( White – Περιέχουν μέτριο άμυλο ) . Μπορεί να είναι στρογγυλές ή οβάλ ( λέγονται άσπρες μακρόστενες πατάτες ) . Είναι ιδανικές για γκρατινέ . Συχνά τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν , τις κόβουμε σε χονδρά κομμάτια και τις …

Συνέχεια »

ΧΡΥΣΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Yukon Golds – Περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο ) . Είναι όμοιες σε χρώμα και σχήμα με τις κίτρινες αλλά μαγειρεύονται καλύτερα βραστές ή στον ατμό . Δεν είναι κατάλληλες για γκρατινέ ή σαλάτα , γιατί διαλύονται εύκολα εάν …

Συνέχεια »

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Red potatoes – Περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο ) . Κρατάνε το σχήμα τους όταν βράζονται και τεμαχίζονται . Ιδανικές για πατατοσαλάτες και βρασμένες στον ατμό με βούτυρο . Τις βράζουμε με την κόκκινη φλούδα της ενισχύοντας την αντίθεση …

Συνέχεια »

ΠΟΡΦΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Purple potatoes – Περιέχει μέτριο άμυλο ) . Έρχονται από τα χώματα των Περουβιανών Άλπεων . Είναι ιδανικές για μαγείρεμα στον ατμό , κάνουν περίφημη βραστή σαλάτα και εξαιρετικό αφράτο πουρέ με πορφυρό χρώμα .

Συνέχεια »

ΓΕΥΣΗ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Περίπου δύο ώρες πριν τηγανίσετε τις πατάτες , καθαρίστε τις , κόψτε τις σε μπαστουνάκια και αφήστε τις να μουλιάσουν σε μια γαβάθα , την οποία θα έχετε γεμίσει όχι με νερό , αλλά με μπίρα !!!! Όταν έρθει η …

Συνέχεια »

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Πατατοσαλάτα ξέρουν να φτιάχνουν σχεδόν όλοι . Όμως λίγοι ξέρουν ότι το άσπρο κρασί της δίνει μια πιο πικάντικη και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση . Σε αυτή την περίπτωση , οι πατάτες πρέπει να ξεφλουδίζονται όσο είναι ακόμα ζεστές και να …

Συνέχεια »

ΛΕΥΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εάν προσθέσετε λίγο γάλα στο νερό που βράζετε τις πατάτες , οι πατάτες γίνονται πιο νόστιμες και πιο λευκές . …. Μην ξεχνάτε ότι η αναλογία του αλατιού για τις βρασμένες πατάτες είναι δύο κουταλάκια για κάθε λίτρο νερού .

Συνέχεια »