Μενού

ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Μαλάκια : χταπόδια , καλαμάρια σουπιές .
Κάω από τρεχούμενο νερό τα πιάνουμε από το λαιμό ( το σημείο που ενώνεται η κουκούλα με τα πόδια ) και τα τραβάμε για να αποκολλήσουμε τα δύο μέρη . Αφαιρούμε τα εντόσθια , τις βλεννώδεις μεμβράνες και το εσωτερικό κόκαλο . Κρατάμε τα γλυκάδια και το μελάνι , αν η συνταγή το απαιτεί . Αφαιρούμε το σκληρό μέρος που βρίσκεται ανάμεσα στα πλοκάμια . Αν έχουμε σκοπό να τα τηγανίσουμε , αφαιρούμε ή χαράζουμε τα μάτια , γιατί ” σκάζουν” στο τηγάνισμα και μπορεί να μας προκαλέσουν εγκαύματα .


Αφήστε μια απάντηση