Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα ... / Στην Κουζίνα γενικώς (Σελίδα 2)

Στην Κουζίνα γενικώς

Συλλογή και καταγραφή διαφόρων γνώσεων και κόλπων για όσες και όσους ασχολούνται με την Κουζίνα .

ΧΡΩΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ

Το χρώμα της μελάνης όλων των σφραγίδων στα σφάγια είναι το λαμπρό κυανούν ( ανοικτό γαλάζιο ) για τα σφάγια ζώων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ερωπαϊκής Ένωσης και το καστανό για τα σφάγια ζώων που γεννήθηκαν …

Συνέχεια »

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΦΑΓΙΩΝ (1)

Τα σφάγια πρέπει να φέρουν σφραγίδες κατηγορίας , αναλόγως του είδους και της ηλικίας των αιγοπροβατοειδών , στις οποίες αναγράφονται , κατά περίπτωση , η κατηγορία των σφαγίων και η πόλη στην οποία βρίσκεται το σφαγείο .

Συνέχεια »

ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ

Οι καταναλωτές κατά την αγορά του κρέατος αμνοεριφίων πρέπει να αποφεύγουν την αγορά σφαγίων που φέρουν στην επιφάνειά τους ρύπους από περιεχόμενο στομάχων και εντέρων ή γλοιώδες επίστρωμα ( γλίτσα ).

Συνέχεια »

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ

Η ασπαρτάμη είναι χημική γλυκαντική ουσία και στην αγορά κυκλοφορεί με την ονομασία “Canderel”. Τη χρησιμοποιούν οι διαβητικοί που δεν κάνει να φάνε ζάχαρη.

Συνέχεια »

ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ανακατέψτε καλά 2 κ.γ.κρεμόριο,1 κ.γ. σόδα(σε σκόνη) και 2 κ.γ. κορνφλάουρ και είστε έτοιμοι!!! Προσοχή όμως.Δεν διατηρείται πολύ γι`αυτό χρησιμοποιείστε την σύντομα. Και όταν ετοιμάσετε το μίγμα του κέικ αμέσως στο φούρνο!

Συνέχεια »

ΑΛΜΥΡΟ ΦΑΓΗΤΟ

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι. Επαναλάβετε δυο – τρεις φορές, τοποθετώντας το …

Συνέχεια »

ΑΦΡΑΤΗ ΠΙΤΑ

Για να γίνει η πίτα σας αφράτη και να σχηματίσει κρούστα, πριν τη ψήσετε , μπορείτε να την περιχύσετε με ένα φλυτζάνι γάλα και να περιμένετε να το απορροφήσει πριν τη βάλετε στο φούρνο .

Συνέχεια »

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

Ενα φιλέτο παστής αντσούγιας δίνει 1/2 κουταλάκι πάστα . Στην πάστα αυτή μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο , μαύρη ζάχαρη και σόγια σος . Το μείγμα αυτό θα διατηρηθεί άφοβα στο ψυγείο αν βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά .

Συνέχεια »