Μενού

Σπιτικό γιαούρτι

Αρχίστε με 2 λίτρα ατόφιου γάλακτος (3.75%) σε μια κατσαρόλα, και μισό λίτρο κρέμας 10-15%. Θερμάνετέ το μέχρι να αρχίσει να βράζει ανακατεύοντάς το συχνά. Αφήστε το να κρυώσει, και προσθέστε ένα κεσεδάκι γιαούρτι απλό (plain) κατά προτίμηση BEATRICE. Ανακατέψτε το πολύ καλά, μέχρις ότου να διαλυθεί ομοιόμορφα το γιαούρτι.
Μοιράστε το μείγμα σε βαζάκια, ή αν θέλετε σε ένα ταψί. Θερμάνετε το φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας σας στο ελάχιστο (από 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου) και τοποθετείστε το ταψί ή τα κεσεδάκια μέσα επί 8 ώρες. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τη θερμοκρασία του φούρνου. Κάτω από τους 37 βαθμούς, το γιαούρτι δεν θα πήξει καλά, ενώ πάνω των 40 βαθμών Κελσίου, θα αποκτήσει και υπερβολικά ξινή γεύση.


Αφήστε μια απάντηση