Μενού

Σπιτικό τυρί

Θέλετε να παρασκευάσετε σπιτίσιο τυρί, νοστιμότατο, αγνό και εύκολο; Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 λίτρα ατόφιο γάλα (3.25%). Προσθέστε ακόμα ένα λίτρο κρέμας (10%) και 1 ½ κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι. Βράστε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου μείνει σχεδόν το μισό υγρό. Αφήστε το να κρυώσει και μετά στραγγίξτε το συμπιέζοντάς το σε ένα ύφασμα αραιής ύφανσης (τούλι). Αν προτιμάτε, αλατίστε το γάλα πριν, ή ακόμα προσθέστε του λίγο άσπρο πιπέρι.


Αφήστε μια απάντηση