Μενού

Λαχανικά

Συλλογή πληροφοριών για τα λαχανικά και τους τρόπους μαγειρέματος τους!

Φλούδες και συστατικά

Τα εξωτερικά μέρη των λαχανικών είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως κυτταρίνη ή λιγνίνη, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, αν η φλούδα έχει έντονο χρώμα, περιέχει μεγάλη ποσότητα καροτενίων, που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, είναι καλή …

Συνέχεια »

Μελιτζάνα και τηγάνισμα

Συνήθως την φλούδα της μελιτζάνας την αφαιρούμε, γιατί είναι πολύ σκληρή, όμως μπορούμε να κρατήσουμε μέρος της φλούδας της, δηλαδή να μην την καθαρίσουμε ολόκληρη, αλλά να την κάνουμνε ριγέ, όταν πρόκειται να την τηγανίσουμε.

Συνέχεια »

Μελιτζανοσαλάτα

Αν θέλετε να φτιάξετε μελιτζανοσαλάτα, τότε θα πρέπει να πλύνετε καλά την μελιτζάνα και να την ψήσετε στα κάρβουνα ή στο φούρνο. Η ξεροψημένη φλούδα θα δώσει άλλη γεύση στη σαλάτα σας και δεν θα γίνει αντιληπτή αν χτυπήσετε όλο …

Συνέχεια »

Κολοκύθι και καθάρισμα

Το κολοκύθι δεν πρέπει ποτέ να το καθαρίζουμε. Το ξύνουμε με ένα αιχμηρό ή με το ειδικό εξάρτημα το οποίο αφήνει μέρος της φλούδας του ανέπαφο. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε φέτες για τηγάνισμα και μαγείρεμα ή σε κύβους για το …

Συνέχεια »

Καρότο τριμμένο

Το καρότο καλό είναι να το τρίψουμε με σύρμα κουζίνας και όχι να το καθαρίσουμε. Τρίβοντας το, πρέπει να επιμείνουμε στα σκληρότερα σημεία της φλούδας του και στη συνέχεια να το αξιοποιήσουμε στη μαγειρική μας με τον τρόπο που θέλουμε. …

Συνέχεια »

Πατάτες και καθάρισμα

Υπάρχουν πατάτες εποχής που είναι πεντακάθαρες και τρυφερές και άλλες που όντως θέλουν καθάρισμα. Οι πατάτες που δεν χρειάζονται καθάρισμα, της εποχής δηλαδή, αρκεί μόνο να τις τρίψετε με σύρμα κουζίνας και μετά να τις μαγειρέψετε όπως θέλετε. Η φλούδα …

Συνέχεια »

Αγγούρι και πλύσιμο

Το αγγούρι, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό πλύσιμο με άφθονο νερό. Είναι κρίμα να το καθαρίζουμε, γιατί η φλούδα του είναι τραγανή και γευστική. Το αγγούρι, είτε το κόψουμε σε φέτες για τη σαλάτα είτε το τρίψουμε για …

Συνέχεια »

Μαρούλι και πλύσιμο

τα εξωτερικά φύλλα του μαρουλιού είναι πιο μεγάλα από τα εσωτερικά, πιο τραχιά και πιο σκουρόχρωμα. Για το λόγο αυτό, τα αφαιρούμε ασυζητητί. Αν σκεφτούμε, ότι αν τα πλύνουμε σχολαστικά, μπορούν να αποτελέσουν βάση για τη σαλάτα μας ή να …

Συνέχεια »

Σπανάκι και πλύσιμο

Έχετε πρόβλημα να πλύνετε το σπανάκι, και γευόσαστε συχνά άμμο ή χώμα όσο και αν το ξεπλύνετε ; Δοκιμάστε να το κρατήσετε επί λίγα λεπτά σε αλατόνερο πρώτα πριν τα ξεπλύνετε !

Συνέχεια »

Κρεμμύδι

Αν χρειαστείτε μόνο μισό κρεμμύδι για το φαγητό σας, χρησιμοποιείτε πρώτα το επάνω μέρος (το προς τον βλαστό). Κρατήστε στο ψυγείο το άλλο μισό (το προς τη ρίζα). Θα διατηρηθεί φρέσκο πολύ περισσότερο

Συνέχεια »

Βράσιμο καλαμποκιού

Ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να έχετε άριστο, βραστό καλαμπόκι είναι: Ποτέ μην το βράζετε πάνω από τρία λεπτά. Αφήστε το νερό να βράσει, πριν βάλετε το καλαμπόκι μέσα. Μην προσθέτετε αλάτι. Το καλαμπόκι ποτέ δεν θα γίνει μαλακότερο, όσο …

Συνέχεια »

ΖΟΥΜΕΡΑ ΛΕΜΟΝΙΑ

Για να βγάλετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια , πριν τα κόψετε και τα στύψετε πιέστε τα πάνω στον πάγκο της κουζίνας . Επίσης μπορείτε να τα βυθίσετε για δύο λεπτά σε καυτό νερό ή αν διαθέτετε …

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr