Μενού

Component Video (YUV σήμα συνιστωσών)

– Οι αναλογικές συνδέσεις εικόνας είναι δοκιμασμένες εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τα καταφέρνουν ακόμη μια χαρά. Φυσικά αναφερόμαστε στην σύνδεση Component, που υπάρχει σε όλες τις συσκευές A/V, ενώ οι συνδέσεις S-Video και Composite (CVS)  καλό είναι να αποφεύγονται γιατί έχουν κατώτερες επιδόσεις .
– Η σύνδεση Component χρησιμοποιεί κατά κανόνα τρία καλώδια (τρία βύσματα μορφής RCA – το ένα μεταφέρει την πληροφορία για την φωτεινότητα και τα άλλα δύο για την χρωματικότητα)  για τη μεταφορά του σήματος της εικόνας και τη συναντούμε σε δύο βασικές παραλλαγές: την RGB και τη YUV. Στους υπολογιστές οι αναλογικές συνδέσεις εικόνας γίνονται με το πρότυπο RGBHV, το οποίο χρησιμοποιεί 5 καλώδια, από τα οποία τρία χρησιμοποιούνται για τη χρωματική πληροφορία (Red, Green, Blue) και δύο για σήματα συγχρονισμού.
– Η σύνδεση Component Video είναι η μόνη αναλογικού τύπου που σας επιτρέπει να έχετε σήμα progressive (εφόσον τον υποστηρίζουν dvd και τηλεόραση) .
– Η σύνδεση Component με καλής ποιότητας καλώδια και σωστή εγκατάσταση φτάνει άνετα τα 70 μέτρα χωρίς ανάγκη ενίσχυσης .Η εμπειρία πάντως δείχνει ότι μια καλή σύνδεση Component με πολύ καλά καλώδια στην πράξη δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα DVI, HDMI 


Αφήστε μια απάντηση