Μενού

HDMI – High Definition Multimedia Interface

Ψηφιακή εικόνα και ήχος High Definition .
– Στην πράξη, το HDMI (που αποτελεί το προϊόν συνεργασίας των εταιριών Hitachi, Matsushita, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson και Τοshiba) αποτελεί την προέκταση του -γνωστού- DVI (Digital Visual Interface) με το οποίο και είναι συμβατό.
–  H θύρα HDMI είναι ο προτιμώμενος τρόπος ψηφιακής σύνδεσης καταναλωτικών συσκευών, επειδή υποστηρίζει την μετάδοση ψηφιακού σήματος βίντεο χωρίς συμπίεση.
– To ΗDMI χρησιμοποιεί βύσματα μικρότερου μεγέθους από τα αντίστοιχα του DVI γεγονός που κάνει την ενσωμάτωσή του σε συσκευές ευκολότερη και επιπροσθέτως προσφέρει χαρακτηριστικά εμπέδησης που επιτρέπουν την χρήση πολύ μακρύτερου καλωδίου που μπορεί να φθάσει τα 25 μέτρα σε αντίθεση με το καλώδιο του DVI πoυ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 5 μέτρα.
–  Το γεγονός ότι το HDMI είναι συμβατό με το DVI επιτρέπει σε συσκευές που υποστηρίζουν το δεύτερο να συνδέονται σε συστήματα που υποστηρίζουν το πρώτο, με την χρήση απλών μετατροπέων ( οπότε αν έχετε ήδη panel Plasma/LCD ή βιντεοπροβολέα με DVI δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα μετάβασης στο HDMI.)
– Ο ακροδέκτης που χρησιμοποιείται θυμίζει κατά πολύ το USB που χρησιμοποιούμε στους υπολογιστές, με τη διαφορά ότι μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα μέχρι και 5,5 Gbps σε αποστάσεις μέχρι και 100 μέτρων με καλώδια καλής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει πρακτικά ακόμα και ασυμπίεστο σήμα HD και πολυκάναλο ήχο με μεγάλη άνεση, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί σύνδεση περίπου 2,2 Gbps.
– Το DVI-HDCP είναι υποσύνολο των προδιαγραφών του HDMI, το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά του High Definition ήχου του DVD-Audio αλλά όχι του SACD, που προς το παρόν δεν έχει εγκρίνει το στάνταρ, παρά το γεγονός ότι τεχνικά κάτι τέτοιο είναι απόλυτα εφικτό.


Αφήστε μια απάντηση