Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια (Σελίδα 1046)

Εγκυκλοπαίδεια

Στην Εγκυκλοπαίδεια μας υπάρχουν 20.000 και πλέον καταχωρήσεις Γνώσης – Εγκυκλοπαιδικές.
Προσπαθούμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων.

Αστακοί Ατλαντικού

Στη διάρκεια του χειμώνα οι αστακοί του Ατλαντικού κινούνται σε φάλαγγες , για να ενώσουν τις δυνάμεις τους . Στην περίπτωση επίθεσης από τους θηρευτές τους συντάσσονται γρήγορα σε κύκλο , σχηματισμό που ακολουθούσαν για τις άμαξες της Άγριας Δύσης …

Συνέχεια »

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ

Διατηρήστε τις πατάτες μακριά από το φως , σε μέρος δροσερό ( όχι κρύο ) και στεγνό . Οι πατάτες νέας σοδειάς μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο , αλλά όχι για πολύ , γιατί η χαμηλή θερμοκρασία θα μετατρέψει το …

Συνέχεια »

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Μην αγοράζετε πατάτες που είναι έστω και λίγο πράσινες . Το πράσινο χρώμα δείχνει ότι η πατάτα περιέχει σολανίνη , ένα αλκαλοειδές δηλητήριο που δίνει στην πατάτα πικρή γεύση και πειράζει το στομάχι μας . Εάν οι πατάτες που έχουμε …

Συνέχεια »

ΝΕΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Νέες πατάτες είναι όλες οι πατάτες καινούργιας σοδειάς . Κυκλοφορούν στην αγορά στο τέλος της άνοιξης και αρχή του καλοκαιριού . Έχουν λεπτότερη φλούδα και πιο χυμώδη σάρκα . Διαλέγουμε τις πιο σκληρές με ημιδιαφανή φλούδα . Είναι κατάλληλες για …

Συνέχεια »

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

( Yellow – Περιέχουν μέτριο άμυλο ) . Έχουν το καλύτερο άρωμα από όλα τα άλλα είδη . Είναι ιδανικές για γκρατινέ , ψητές , λιωμένες με σκόρδο και ακόμη είναι η τέλεια γέμιση για ραβιόλια .

Συνέχεια »