Οι πατάτες με μεσαία περιεκτικότητα σε άμυλο έχουν περισσότερη υγρασία και μετά το μαγείρεμα κρατάνε το σχήμα τους λίγο καλύτερα από τις πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο . Είναι κατάλληλες για ψητές ή γκρατινέ . Γίνονται απίθανες χονδροκομμένες με …
Συνέχεια »ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΣ ( ΨΗΣΙΜΟ )
Όταν ψήνετε μεγάλα κομμάτια κρέας , που κατόπιν θα κόψετε σε φέτες για να σερβίρετε ( π.χ . ολόκληρο φιλέτο ή ένα μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο και δεμένο σε ρολό ) . Εδώ χρειάζεται να κλείνεται το καπάκι της ψησταριάς , …
Συνέχεια »ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΜΥΛΟ
Οι πατάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι κατάλληλες για σαλάτες . Έχουν πιο μεγάλη συνοχή τα στοιχεία δόμησής της και κρατάνε καλύτερα το σχήμα τους από όλους τους άλλους τύπους πατάτας .
Συνέχεια »ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
Μην αγοράζετε ποτέ πατάτες πακεταρισμένες σε πλαστικές μη διαφανείς σακούλες ή σε όποια άλλη συσκευασία που δεν μπορούμε να τις δούμε και να ελέγξουμε πριν την αγορά . Όλες οι πατάτες ανεξάρτητα από την ποικιλία που ανήκουν πρέπει να είναι …
Συνέχεια »ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ
Διατηρήστε τις πατάτες μακριά από το φως , σε μέρος δροσερό ( όχι κρύο ) και στεγνό . Οι πατάτες νέας σοδειάς μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο , αλλά όχι για πολύ , γιατί η χαμηλή θερμοκρασία θα μετατρέψει το …
Συνέχεια »ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Μην αγοράζετε πατάτες που είναι έστω και λίγο πράσινες . Το πράσινο χρώμα δείχνει ότι η πατάτα περιέχει σολανίνη , ένα αλκαλοειδές δηλητήριο που δίνει στην πατάτα πικρή γεύση και πειράζει το στομάχι μας . Εάν οι πατάτες που έχουμε …
Συνέχεια »ΝΕΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Νέες πατάτες είναι όλες οι πατάτες καινούργιας σοδειάς . Κυκλοφορούν στην αγορά στο τέλος της άνοιξης και αρχή του καλοκαιριού . Έχουν λεπτότερη φλούδα και πιο χυμώδη σάρκα . Διαλέγουμε τις πιο σκληρές με ημιδιαφανή φλούδα . Είναι κατάλληλες για …
Συνέχεια »ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
( Ryssets – Περιέχουν υψηλό άμυλο ) . Είναι ιδανικές για ψητές σε αλουμινόχαρτο , τηγανητές , πανκέικ πατάτας , γεμιστές , παπουτσάκια και πουρέ .
Συνέχεια »ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
( Yellow – Περιέχουν μέτριο άμυλο ) . Έχουν το καλύτερο άρωμα από όλα τα άλλα είδη . Είναι ιδανικές για γκρατινέ , ψητές , λιωμένες με σκόρδο και ακόμη είναι η τέλεια γέμιση για ραβιόλια .
Συνέχεια »ΑΣΠΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
( White – Περιέχουν μέτριο άμυλο ) . Μπορεί να είναι στρογγυλές ή οβάλ ( λέγονται άσπρες μακρόστενες πατάτες ) . Είναι ιδανικές για γκρατινέ . Συχνά τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν , τις κόβουμε σε χονδρά κομμάτια και τις …
Συνέχεια »ΧΡΥΣΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
( Yukon Golds – Περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο ) . Είναι όμοιες σε χρώμα και σχήμα με τις κίτρινες αλλά μαγειρεύονται καλύτερα βραστές ή στον ατμό . Δεν είναι κατάλληλες για γκρατινέ ή σαλάτα , γιατί διαλύονται εύκολα εάν …
Συνέχεια »ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ
Προμηθευτείτε ψησταριά με καπάκι που να μπορεί να κλείνει . Με τον τρόπο αυτό η ένταση της φωτιάς διαχέεται και χαμηλώνει , αφού περιορίζεται το οξυγόνο . Το κρέας , το ψάρι ή τα λαχανικά ψήνονται αργά , ενώ συγχρόνως …
Συνέχεια »ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
( Red potatoes – Περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο ) . Κρατάνε το σχήμα τους όταν βράζονται και τεμαχίζονται . Ιδανικές για πατατοσαλάτες και βρασμένες στον ατμό με βούτυρο . Τις βράζουμε με την κόκκινη φλούδα της ενισχύοντας την αντίθεση …
Συνέχεια »ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΑΝ ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
( Rudy crescents – Περιέχουν χαμηλό άμυλο ) . Έχουν κόκκινο – καφέ χρώμα φλούδα και άσπρη σάρκα . Κρατάνε το σχήμα τους και είναι ιδανικές για σαλάτα . Άλλες πατάτες ίδιου τύπου είναι Ryssian Banana, Buher finger , Rose …
Συνέχεια »ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΧΟΡΟ….
Το παιδί θέλει χορό τα βιολιά δεν είναι εδώ . Τι χορό να θέλω ‘γω , που παπούτσια δε φορώ; Στείλτε φέρτε τον τσαγκάρη , να του φτιάξει ένα ζευγάρι , πούλια και μαργαριτάρι .
Συνέχεια »ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ ( ΑΒΕΛΤΕΡΙΑ )
Η διανοητική νωθρότητα και κατ’ επέκταση η ανοησία , η αμυαλιά .
Συνέχεια »
asxetos.gr 15 χρόνια χρηστικό περιεχόμενο