Πρόκειται για λεκέδες που βγαίνουν πολύ δύσκολα ή καθόλου , γι’ αυτό και χρειάζεται άμεση αντίδραση . Ξεκινήστε να σκουπίζετε την περιοχή γύρω από το λεκέ με οινόπνευμα προχωρώντας σιγά,σιγά προς το κέντρο του . Στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανάποδα …
Συνέχεια »ΒΡΑΣΙΜΟ ΑΥΓΩΝ
Για να μην σπάνε τα αυγά την ώρα που βράζουν, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου . Μην τα βάζετε ποτέ από το ψυγείο απευθείας στην κατσαρόλα . Τοποθετούμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα (Δεν τα πετάμε, γιατί έτσι θα …
Συνέχεια »ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφαιρέστε όση ποσότητα μπορείτε με μια σπάτουλα ή με ένα μη κοφτερό μαχαίρι και στην συνέχεια απλώστε κρύο διάλυμα απορρυπαντικού . Συνεχίστε με διάλυμα αμμωνίας και στη συνέχεια ξιδιού αν ο λεκές δεν απομακρυνθεί με το πρώτο βήμα . Τέλος …
Συνέχεια »ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΩΤΟ
Ξεκινήστε με διάλυμα απορρυπαντικού και συνεχίστε με διάλυμα αμμωνίας και ξιδιού . Ξεβγάλετε καλά με νερό και στεγνώστε την περιοχή πολύ καλά ….
Συνέχεια »ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΙΑ
Τα σημάδια από σκουριά , γενικά , αφαιρούνται δύσκολα και η χρήση οποιουδήποτε λευκαντικού αντενδείκνυται γιατί θα τα κάνει μόνιμα . Παρ’ όλα αυτά , οι μικροί λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν είτε με τη χρησιμοποίηση αντισκωριακού είτε με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες …
Συνέχεια »ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ
Μαγειρική σόδα : Ρίξτε 1/2 φλιτζανιού σόδα μέσα στο σωλήνα και προσθέστε 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι . Αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε αρκετό καυτό νερό . Εναλλακτικά , αντί για ξίδι χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζανιού αλάτι και στη …
Συνέχεια »ΛΕΚΕΔΕΣ Νο1
1ο . Όλοι οι λεκέδες πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως ή το συντομότερο δυνατόν . Όσο περισσότερο μένουν τόσο πιο δύσκολα αφαιρούνται … 2ο . Όπου αναφέρεται ότι χρειάζεται στέγνωμα αυτό σημαίνει την απορρόφηση της υγρασίας με πετσέτες και πανιά που …
Συνέχεια »ΛΕΚΕΔΕΣ Νο2
1ο . Στους περισσότερους λεκέδες η χρήση σαπουνιού αντενδείκνυται , και αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τους σταθεροποιήσει … 2ο . Σε κάθε περίπτωση η περιοχή του λεκέ δεν πρέπει να μουσκεύεται ή να τρίβεται πολύ με το χέρι …
Συνέχεια »ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ
Όποιο και αν είναι το χρώμα του κρασιού , απορροφήστε το υγρό όσο γίνεται με ένα πανί . Πλύνετε με κρύο διάλυμα απορρυπαντικού και στη συνέχεια ξιδιού και αμμωνίας χωρίς να παραλείπετε το ενδιάμεσο στέγνωμα . Ξεβγάλετε με νερό ….Διάλυμα …
Συνέχεια »ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΓΟ
Απομακρύνετε με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας όσο περισσότερη ποσότητα μπορείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται . Ξεκινήστε με διάλυμα απορρυπαντικού και στέγνωμα και , αν χρειαστεί , συνεχίστε με κρύο διάλυμα αμμωνίας . Ολοκληρώστε ξεβγάζοντας με νερό και καλό στέγνωμα …
Συνέχεια »ΓΥΑΛΙΣΤΗΚΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ
Λάδι και κρύο τσάι : Το γυάλισμα των επίπλων συνίσταται στην απορρόφηση του λαδιού από το ξύλο . Τα λάδια που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας είναι ιδανικά για την περίπτωση . Χρησιμοποιήστε το ελαφρύ λάδι λαχανικών ή ανακατέψτε 2 …
Συνέχεια »ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΖΑΜΙΩΝ
Ξίδι : Σε έναν ψεκαστήρα χρησιμοποιήστε το αδιάλυτο ή αναμείξτε ίσα μέρη ξίδι και νερό … Λεμόνι : Ψεκάστε με το διάλυμα 2 φλιτζανιών νερού και 1/2 φλιτζανιού χυμού λεμονιού … Καλαμποκάλευρο : Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο με 8 φλιτζάνια …
Συνέχεια »ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ
Μαγειρική σόδα και ξίδι : Ρίξτε στη λεκάνη σόδα και στη συνέχεια ψεκάστε με ξίδι και τρίψτε καλά με το ειδικό σκουπάκι . Η λεκάνη θα καθαρίσει τέλεια και θα μυρίζει όμορφα . Για το βαθύ καθαρισμό της μπανιέρας απλώστε …
Συνέχεια »ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Βανίλια : Τοποθετήστε μία ποσότητα καθαρής βανίλιας μέσα σε βαμβακερό ύφασμα , κλείστε το με ένα σπάγκο και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιατάκι μέσα στο ψυγείο ή σε οποιοδήποτε σημείο της κουζίνας .. Μαγειρική σόδα : Ένα πιατάκι με …
Συνέχεια »ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
1o . Ξίδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό επιφανειών …. 2ο . Μαγειρική σόδα : Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση . Το ίδιο θα …
Συνέχεια »ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ
Ξίδι : Λίγο ξίδι σε μικρά μπολάκια σε διάφορα σημεία του χώρου απομακρύνουν τις οσμές , ενώ 1 κουταλιά ξιδιού βρασμένη σε 1 φλιτζάνι νερό μειώνει αισθητά τις μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα …. Κανέλα και γαρίφαλα : Βάλτε …
Συνέχεια »
asxetos.gr 15 χρόνια χρηστικό περιεχόμενο