Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια (Σελίδα 917)

Εγκυκλοπαίδεια

Στην Εγκυκλοπαίδεια μας υπάρχουν 20.000 και πλέον καταχωρήσεις Γνώσης – Εγκυκλοπαιδικές.
Προσπαθούμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

Προστατεύει το δέρμα από την οξείδωση και τη μόλυνση και ταυτόχρονα από την ξηρότητα . Θα την βρείτε στους περισσότερους ξηρούς καρπούς , στις γλυκοπατάτες , το αβοκάντο και τις γαρίδες .

Συνέχεια »

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Δημιουργεί νέα κύταρα και συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου , που κρατά το δέρμα νεανικό και σφιχτό . Η έλλειψή της κάνει το δέρμα να μοιάζει θαμπό , ενώ δεν έχει και ελαστικότητα . Βρίσκεται στα κίουι , στις ντομάτες και …

Συνέχεια »

Κρέας στην κατάψυξη

Η διάρκεια παραμονής του κρέατος στην κατάψυξη μεγαλώνει όσο πιο άπαχο είναι .Καλό είναι να καταψύχετε μικρά κομμάτια κρέατος , λιγότερο από δύο κιλά . Το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστή σακούλα χωρίς υγρασία .

Συνέχεια »

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΑ

Τα μήλα μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου , στοιχείο που προφυλάσσει από τα εγκεφαλικά επεισόδια . Αλλά προφυλάσσουν κι από την οστεοπόρωση , μια και περιέχουν βόριο , που εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου …

Συνέχεια »

ΚΑΡΟΤΑ / ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα καρότα είνια χρήσιμα για την πρόληψη κακοήθειων λάρυγγα – οισοφάγου – πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας . Επίσης ελαττώνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα κατά 20% όπως έχουν δείξει νεότερες έρευνες .

Συνέχεια »