Αήθης : Αυτός που στερείται ήθους .
Συνέχεια »ΑΗΘΗΣ
11 Νοεμβρίου, 2003Ελληνικό Λεξικό
Στην Εγκυκλοπαίδεια μας υπάρχουν 20.000 και πλέον καταχωρήσεις Γνώσης – Εγκυκλοπαιδικές.
Προσπαθούμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων.
11 Νοεμβρίου, 2003Ελληνικό Λεξικό
Αήθης : Αυτός που στερείται ήθους .
Συνέχεια »11 Νοεμβρίου, 2003Σύμπαν
Ενα από τα φαράγγια της Μιράντα , δορυφόρου του πλανήτη Ουρανού , είναι το μεγαλύτερο φαράγγι στο ηλιακό μας σύστημα , με 8.000 – 10.000 μέτρα .
Συνέχεια »11 Νοεμβρίου, 2003Πλανήτης Γη, Ρεκόρ
Το φαράγγι Γιαλούνγκ Ζάμπο , στην Κίνα , έχει το μεγαλύτερο βάθος στη γη ( 5.382 μέτρα ) , και εκτείνεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων !!
Συνέχεια »11 Νοεμβρίου, 2003Ελληνικό Λεξικό
Αθρεψία : η ανεπαρκής λήψη τροφής , υποσιτισμός . Στην ιατρική είναι βαριά η μορφή της βρεφικής δυστροφίας .
Συνέχεια »11 Νοεμβρίου, 2003Πλανήτης Γη
Το φαράγι του Βίκου είναι το ψηλότερο και βαθύτερο φαράγγι στη χώρα μας . Το ύψος του κυμαίνεται από 600 – 1777 μέτρα και το μήκος του φτάνει τα 21 χιλιόμετρα !!
Συνέχεια »11 Νοεμβρίου, 2003Ελληνικό Λεξικό
Αθρόος : αυτός που εμφανίζεται κατά σωρούς , σε αφθονία .
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Είναι το “μπον φιλέ” του χοιρινού . Βγαίνει από το καρέ . Είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του κρέατος και μαγειρεύεται ολόκληρο ή σε φέτες . Το πάνω κομμάτι κάνει για λεπτά φιλέτα , που ψήνονται στο τηγάνι και το …
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Το καλό χοιρινό είναι ηλικίας 10 έως 15 μηνών και έχει χρώμα ροζ. Τα καλύτερα κομμάτια του είναι : οι μπριζόλες κόντρα φιλέτο και το ψαρονέφρι .
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν είναι τόσο νόστιμες όσο οι χοιρινές , αλλά είναι πιο υγιεινές , γιατί έχουν λιγότερο λίπος . Βγαίνουν από τη σπάλα (σπαλομπριζόλες) , και το κόντρα ( καρέ ) που βρίσκεται μεταξύ “σέλας ” και λαιμού …
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Αυγά - Αβγά
Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε αν είναι φρέσκο το αυγό ,είναι να το βυθίσουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό . Αν το αυγό δεν είναι φρέσκο , επιπλέει . Αντίθετα αν είναι φρέσκο , βυθίζεται .
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Το μοσχαράκι γάλακτος είναι ζώο νεαρής ηλικίας , που έχει τραφεί αποκλειστικά με γάλα , το κρέας του είναι ανοιχτόχρωμο και οι ίνες του τρυφερές .
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Το βοδινό είναι από μοσχάρι μεγάλης ηλικίας .Το κρέας του έχει πιο σκούρο χρώμα από το μοσχαράκι και χρειάζεται περισσότερη ώρα για βράσιμο ή ψήσιμο , επειδή οι ίνες του είναι πολύ σκληρές .
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Οι καλύτερες είναι οι μπριζόλες κόντρα φιλέτο .Βγαίνουν από το κόντρα (“καρέ”) κι έχουν κόκαλο . Ψήνονται στα κάρβουνα ή στο τηγάνι . Η σπαλομπριζόλα ( βγαίνει από τη σπάλα ) , είναι πιο νόστιμη και τρυφερή από την μπριζόλα …
Συνέχεια »7 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Είναι το κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος ανάμεσα στο μπούτι και τα πλευρά του ζώου και είναι το πιο ακριβό κομμάτι του . Είναι άπαχο , μαλακό , χωρίς κόκαλο και γίνεται ψητό στη σχάρα , σοτέ , και τηγανητό .
Συνέχεια »6 Νοεμβρίου, 2003Κρέας
Τα μπιφτέκια σας θα γίνουν μαλακά και νόστιμα , αν στο μείγμα του κιμά προσθέσετε και δύο κουταλιές γάλα εβαπορέ .
Συνέχεια »6 Νοεμβρίου, 2003Σούπα - Σούπες
Αν θέλετε να κάνετε πηχτή τη σούπα σας , προσθέστε κατά τη διάρκεια του βρασμού της , ένα φλυτζάνι γάλα .
Συνέχεια »
asxetos.gr 15 χρόνια χρηστικό περιεχόμενο