Μενού

Γνώση

Καταχωρήσεις για τα γράμματα , τα ιστορικά γεγονότα, τα πανεπιστήμια και όλες τις άλλες πηγές γνώσης.

Αιώνας και γλώσσες

Οι γλώσσες που εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη πριίν δύο αιώνες ήταν 12. Μεταξύ αυτών και η μανξ, η κέλτικη διάλεκτος που μιλούσαν στο νησί Μαν, στο Ιρλανδικό πέλαγος.

Συνέχεια »

Μητρική γλώσσα

10 χιλιάδες είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ως μητρική τους γλώσσα, μία από τις τρεις χιλιάδες λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες.

Συνέχεια »

Γράμματα

Τα γράμματα Η, Θ, Ι, Ξ, Ο, Φ, Χ διαβάζονται ακριβώς το ίδιο είτε καθρεπτισμένα, είτε αναποδογυρισμένα.

Συνέχεια »

Υπολογισμός

Η λέξη «υπολογισμός» προέρχεται από την λατινική λέξη «calculus» που σημαίνει «πετραδάκι». Οι άνθρωποι , για να κάνουν τους υπολογισμούς τους , τοποθετούσαν πετραδάκια σε γραμμές που χάραζαν πάνω σε πλάκες . Έκαναν τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις μετακινώντας αυτά …

Συνέχεια »

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο αναφέρεται στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη. Η λέξη αρχίζει στον στίχο 1.169 και αποτελεί μια ολόκληρη μαγειρική συνταγή που προφέρεται απνευστί επί σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική …

Συνέχεια »

Πανεπιστήμιο για ζητιάνους

Στην Ιταλία στη σχολή “La Strada” (Ο Δρόμος) οι σπουδαστές δε μαθαίνουν τη συνηθισμένη ύλη, που διδάσκεται στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, αλλά τις τεχνικές για επιβίωση στη ζούγκλα του τσιμέντου. Οι άστεγοι και οι ζητιάνοι πληρώνοντας δίδακτρα θα μαθαίνουν πως να …

Συνέχεια »

Γρηγοριανό Ημερολόγιο

Στη Δυτική Ευρώπη στις 4-10-1582 αρχίζει να ισχύει το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που αντικαθιστά το Ιουλιανό. Η επόμενη μέρα σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο ήταν η 15η Οκτωβρίου 1582. Στην Ελλάδα θα ισχύσει 350 χρόνια μετά !

Συνέχεια »