Μενού

Διάστημα

Καταχωρήσεις για το διάστημα , του πλανήτες και τους γαλαξίες! Μια σελίδα από άλλο πλανήτη..

Γανυμήδης

Ο Γανυμήδης, ο γίγαντας όπως τον ονομάζουν, έχει διάμετρο 5.268 χιλιόμετρα και είναι ο μεγαλύτερος δορυφόρος του ηλιακού συστήματος.

Συνέχεια »

Παγωμένα φεγγάρια

Οι δορυφόροι του Δία – Ευρώπη, Γανυμήδης και Καλλιστώ, καλύπτονται από τεράστιους ωκεανούς που περιέχουν αλάτι και άλλες χημικές ενώσεις οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ζωής. Επικρατέστερη είναι η Ευρώπη, η οποία ίσως διαθέτει κάποιο πρωτόγονο έμβρυο είδος.

Συνέχεια »

Ιώ και θερμοκρασία

Οι συνεχείς εκρήξεις και οι ποταμοί λάβας στην Ιώ κάνουν την ανάπτυξη της ζωής αδύνατη. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της φτάνει τους 1700 βαθμούς Κελσίου.

Συνέχεια »

Πήγασος 51

Ο Πήγασος 51, είναι ο πρώτος εξωπλανήτης που ανακαλύφθηκε, έχει θερμοκρασία επιφάνειας 900βαθμούς Κελσίου. Πλανήτες σαν αυτόν περιστρέφονται μερικά εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον αστέρα τους, ενώ η Γη απέχει από τον Ήλιο 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Συνέχεια »

Τ Βοώτης

Ο Τα Βοώτης είναι εντελώς διαφορετικός από τη Γη, είναι χίλιες φορές μεγαλύτερος και με θερμοκρασία γύρω στους 1200 βαθμούς Κελσίου και βρίσκεται πενήντα έτη φωτός μακριά από τη Γη, στον αστερισμό Βοώτη.

Συνέχεια »

U Ανδρομέδας

Ο U Ανδρομέδας, πρόκειται για τη μοναδική σίγουρη περίπτωση ξένου πλανητικού συστήματος. Αποτελείται από τρεις γιγαντιαίους πλανήτες : έναν πολύ θερμό κοντά στον αστέρα, ένα σε μέση απόσταση, ίσως κατοικήσιμο και ένα μακρινό και παγωμένο.

Συνέχεια »

Αστέρας Gliese

Ο αστέρας Gliese 876, απέχει 15 έτη φωτός από τη Γη και έχει έναν πλανήτη με μάζα 670 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα της Γης. Αυτός περιστρέφεται γύρω από το αστέρι σε απόσταση 32 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ελάχιστη σε σχέση με …

Συνέχεια »

Πλανήτης HD 134987

Ο πλανήτης HD 134987, ένα άστρο στον αστερισμό του Ζυγού, 82 έτη φωτός από τη Γη. Αυτός ο πλανήτης, που ακόμα δεν του έχει δοθεί κάποιο όνομα, όπως και πολλοί άλλοι, είναι ένας αεριώδης γίγαντας αλλά η θερμοκρασία στην επιφάνεια …

Συνέχεια »

Αστεροειδής Ήρα

Ο αστεροειδής Ήρα, είναι ένας υπερμεγέθης αστεροειδής με διάμετρο περίπου πεντακόσια χιλιόμετρα. Είναι ο μόνος ανάμεσα στους μεγαλύτερους αστεροειδείς, που έχει βασαλτική επιφάνεια, αφού δημιουργήθηκε από αρχαιότατη ρευστή λάβα.

Συνέχεια »

Αστεροειδής Ματθίλδη

Η Ματθίλδη είναι ένας μαύρος αστεροειδής τύπου c, γεμάτος κρατήρες. Η ιδιαίτερα έκκεντρη τροχιά του, τον οδηγεί περιοδικά έξω από τη Ζώνη των Αστεροειδών.

Συνέχεια »

Αστεροειδής Δάκτυλος

Ο αστεροειδής Δάκτυλος, ήταν ο πρώτος αστεροειδής που ανακάλυψαν ότι έχει δορυφόρο, γύρω του περιστρέφεται σαν μικρή Σελήνη ο Dactyl. Και τα δύο σώματα έχουν την ίδια προέλευση.

Συνέχεια »

Σύνθεση του Έρωτα

Η χημική σύνθεση του αστεροειδή Έρωτα είναι όμοια με εκείνη των αρχαίων πετρωμάτων του ηλιακού μας συστήματος. Αποτελείται από μαγνήσιο, σίδηρο, αλουμίνιο, πυρίτιο και άνθρακα.

Συνέχεια »

Έρωτας και μορφή

Ο αστεροειδής Έρωτας θυμίζει γιγάντειο αγγούρι ή αράπικο φιστίκι, μήκους 33 χιλιόμετρα και πλάτους 13 χιλιόμετρα. Η πυκνότητα του είναι ίδια με εκείνη της γήινης επιφάνειας.

Συνέχεια »
banner
asxetos.gr