Μενού

Μελομακάρονα και ζυμάρι

Το ζυμάρι των μελομακάρονων είναι πολύ απλό. Γίνεται με αλεύρι, λάδι, ζάχαρη και χυμό πορτοκαλιού. Τα μελομακάρονα σιροπιάζονται με μέλι και πασπαλίζονται με καρύδια και κανελογαρίφαλα. Είναι πολύ καλά γλυκά, για τι δεν περιέχουν κορεσμένα λιπίδια. Προσφέρουν μονοκόρεστα λιπίδια, αν γίνουν με ελαιόλαδο και πολυκόρεστα, αν γίνουν με σπορέλαιο. Τα μελομακάρονα, αν δεν σιροπιαστούν, μοιάζουν με μπισκότα.


Αφήστε μια απάντηση