Μενού

Διαβήτης και τρόφιμα

Εκτός από τη θεραπευτική αγωγή, θα πρέπει ο ασθενής να κάνει και σωστή διατροφή. Θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ζάχαρης, να τρώει πολλά φρούτα, λαχανικά και όσπρια, να τρώει λιγότερα κεκορεσμένα λιπαρά. Να προτιμάει τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχο κρέας και φυτικά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη και τα φυτικά έλαια, να μειώσει το αλάτι και να μην πίνει πολύ αλκοόλ.


Αφήστε μια απάντηση