Μενού

Πατάτα για την φαρυγγίτιδα

Αν σας πιάσει πονόλαιμος και δυσκολεύεστε να καταπιείτε, βάλτε το βράδυ ένα έμπλαστρο πατάτας στο λαιμό σας. Για να το παρασκευάσετε, θα ξύσετε 60 γραμμάρια μιας καθαρισμένης ωμής πατάτας, θα την αναμείξετε με ίση ποσότητα νερού και θα βάλετε σε χαμηλή φωτιά το μείγμα να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Αφήνετε για λίγο το μείγμα να κρυώσει, το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του λαιμού σας και το στηρίζετε επιτόπου με έναν επίδεσμο. Το άμυλο της πατάτας διεισδύει στους ιστούς και με τη μαλακτική του δράση ανακουφίζει από τη φλεγμονή και τον πόνο.


Αφήστε μια απάντηση