Μενού

Τσόου-Τσόου – Chow-Chow

Η φυλή Τσόου – Τσόου είναι γνωστή στην Κίνα εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια καθώς χρησιμοποιείται ως φύλακας, κυνηγός αλλά και για να σέρνει έλκηθρα. Παρέμεινε στην Κίνα για εκατοντάδες χρόνια και έφτασε στην Ευρώπη το 18ο αιώνα.
Το Τσόου – Τσόου είναι ένας δυνατός σκύλος, ο οποίος έχει φαρδύ κεφάλι, δυνατά δόντια, μικρά, χοντρά και όρθια τριγωνικά αυτιά. Τα μάτια του είναι μικρά, σκουρόχρωμα και έχουν το σχήμα αμυγδάλου και η μύτη του είναι μαύρη. Το σώμα του είναι μυώδες με φαρδύ στήθος και κοντή ίσια πλάτη, τα μπροστινά του πόδια μακριά ενώ τα πισινά είναι σχεδόν ίσια. Οι πλευρές του είναι καλά εκτεταμένες, ενώ η ράχη του είναι κοντή, επίπεδη και γεροδεμένη. Η γλώσσα και το στόμα έχει ένα χαρακτηριστικό μπλε μαύρο χρώμα. Η φουντωτή ουρά του είναι γυριστή στην άκρη, χαρακτηριστικό της οικογένειας των Σπιτς. Η ουρά ξεκινά ψηλά και φέρεται πολύ πάνω από τη ράχη.
Το τρίχωμα του είναι πυκνό, συμπαγές, με τραχύ μανδύα, μαλακό και γύρω από το λαιμό σχηματίζει μια έντονη χαίτη, που το κάνει να μοιάζει με λιοντάρι. Το μαλακό, διπλό τρίχωμα μπορεί να έχει αρκετές διαφορετικές αποχρώσεις από κόκκινο, κρεμ, μαύρο, γκρι, λευκό ή καφέ. Το ύψος του αρσενικού ποικίλει από 48 έως 56 εκατοστά, του θηλυκού ποικίλει από 46 έως 56 εκατοστά, ενώ το βάρος τους ποικίλει από 20 έως 32 κιλά.
Πρόκειται για ένα σκύλο αρκετά ανεξάρτητο, παράξενο και πρόθυμο. Παρότι δεν απολαμβάνει την επίμονη τρυφερότητα, είναι φιλικό με την οικογένεια του, αφοσιώνεται συνήθως σε ένα άτομο και είναι επιφυλακτικό με τους ξένους. Πρόκειται για μια αρκετά κυριαρχική φυλή, περισσότερο κατάλληλη για έμπειρους ιδιοκτήτες και απαιτεί μεγάλη κοινωνικοποίηση από νεαρή ηλικία. Είναι πρόσχαρος σκύλος γενικά, αλλά όταν δέχεται πρόκληση γίνεται επιθετικός. Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας του δεν διευκολύνει την εκπαίδευση.


Αφήστε μια απάντηση