Μενού
Αρχική / Υπολογισμοί / Τραπεζικοί Υπολογισμοί / «Πιστωτικός Αποπληθωρισμός» – Υπολογισμός

«Πιστωτικός Αποπληθωρισμός» – Υπολογισμός

Format !! Ναι, Format, ψιθύρισα όταν μετά από 15 ώρες τέλειωσα το παρακάτω εργαλείο υπολογισμού (εκτίμησης) . Οχι το Logo μας, ούτε ο μικρός άσπρος σκύλος μου. Format στο τραπεζικό σύστημα ! και έπεσα ξερός για ύπνο στις 5 τα μεσάνυχτα, ξημερώματα της 29ης Οκτωβρίου 2011.

Ο Θεός μάλλον δεν με λυπήθηκε και το πρωί “έπεσα” πάνω στον κ.Σαχινίδη τον Υφυπουργό Οικονομικών να προσπαθεί να εξηγεί στην TV γιατί δεν θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στο Τραπεζικό σύστημα με το κούρεμα κλπ. Μονολόγησα “Δεν είναι δυνατόν , ακούνε καλά τα αυτάκια μου, τι λέει ο άνθρωπος” ; .

“Το μοντέλο λειτουργίας ενός Τραπεζικού Συστήματος στην βάση του άκρατου Καπιταλισμού και της ανεξέλεγκτης παραγωγής Κέρδους δεν μπορεί να σώσει (πλέον) την Ελλάδα και κινδυνεύει να πάει την χώρα πίσω 50 χρόνια. “

Μα…., ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι λυθούν όλα τα προβλήματα του Τραπεζικού Συστήματος (κούρεμα, ρευστότητα κλπ), ως υπόθεση εργασίας, γιατί δεν είναι το αντικείμενο του υπολογισμού μας, η βόμβα που καπνίζει στα θεμέλια του Τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση της Κοινωνίας και της Οικονομίας ονομάζεται,  Α-Π-Ο-Π-Λ-Η-Θ-Ω-Ρ-Ι-Σ-Μ-Ο-Σ (δηλαδή μείωση) της Αξίας των Ακινήτων (και όχι μόνο, χρεογράφων, ενεχύρων, μετοχών κλπ) με παράλληλη Μ-Ε-Ι-Ω-Σ-Η των Διαθέσιμων Εισοδημάτων, που μαζί μας κάνουν, ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ  !!.

Δηλαδή και “Λεφτά να Υπάρχουν” (δηλ ρευστότητα – λέμε τώρα) στις Τράπεζες, δεν θα μπορούν να τα δανείσουν σε δανειολήπτες γιατί δεν θα πληρούν τους (νέους) πιο σκληρούς όρους αξιολόγησης των αιτήσεων δανειοδότησης που ακολουθούν πλέον οι Τράπεζες.

Δηλαδή δεν θα έχουν Έλληνες πελάτες (σε βαθμό που θα διατηρούσαν τα υφιστάμενα επίπεδα κατανάλωσης κλπ, πόσο μάλιστα για να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης που είναι το αναγκαίο για την χώρα)  !! Ε και (θα πείτε)  ;

Πόσα δις € χάνουμε ; ??????
Και τι θα τρώει το παιδί ; πέτρες ;
Πάμε Μπούμπη !!!

Αυτή όμως η άκρως επικίνδυνη και αυτοτροφοδοτούμενη καταστροφική σχέση, μείωσης ρευστότητας στην αγορά, μείωση κατανάλωσης, ύφεση, ανεργία, περεταίρω μείωση αξιών ακινήτων – χρεογράφων – ενεχύρων κλπ (και ξανά από την αρχή) θα οδηγήσει (αργά ή γρήγορα) σε κατάρρευση και κοινωνική έκρηξη μεγάλης ισχύος, που τα γεγονότα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, θα φαντάζουν μπροστά της, σαν αντίδραση ενός παιδιού που του πήραν την καραμέλα.

Εύλογη Ερώτηση : Υπάρχει Ελπίδα ;

Ναι, υπάρχουν λύσεις και συνδυασμός λύσεων, οι οποίες για να εφαρμοστούν απαιτούν ηγέτες με όρχεις μεγέθους ινδικής καρύδας και μία κοινωνία έτοιμη για το δικό της έπος .

Μην ξεφεύγουμε όμως, εδώ (σε αυτή την ενότητα Υπολογισμών / Τραπεζικοί Υπολογισμοί) παρουσιάζω μόνο το εργαλείο υπολογισμού.

Αξιοποιείστε και πειραματιστείτε με το πρώτο και μοναδικό εργαλείο στην Ελλάδα υπολογισμού “Ελλείμματος Δανειοληπτικής Ικανότητας” για ενυπόθηκα δάνεια και διαβάστε το άρθρο – ανάλυση – επεξήγηση : «Πιστωτικός Αποπληθωρισμός». Και τι θα τρώει το παιδί; Πέτρες ;

Πηγές


Αφήστε μια απάντηση