Μενού
Αρχική / Υπολογισμοί / Οικονομικοί Υπολογισμοί / Πωλήσεις. Υπολογισμός και τρόποι αύξησης

Πωλήσεις. Υπολογισμός και τρόποι αύξησης

Χρησιμότητα – σκοπός : Θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε ; Ό,τι κι αν κάνετε μέχρι σήμερα για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας καταλήγει να επηρεάζει έναν από τους παρακάτω τρεις αριθμούς.
1. Να αυξήσετε τον αριθμό των πελατών σας . 2. Να αυξήσετε την μέση συναλλαγή 3. Να αυξήσετε τον αριθμό των συναλλαγών ανά πελάτη ανά έτος. Σας προσφέρουμε τον on line υπολογισμό των σεναρίων που θέλετε να μελετήσετε.

Σχόλια – asxetos : Ο κάτωθι On Line Υπολογισμός που σας έφτιαξα , έρχεται να υποστηρίξει και να δώσει μία πρακτική εφαρμογή – εξάσκηση του εξαιρετικού άρθρου που έχουμε δημοσιεύσει με τίτλο “Πως να αναπτύξετε την Επιχείρησή σας” του Αναστάσιου Δημόπουλου στην στήλη μας “Επιχειρείν” .
Προτείνω να διαβάσετε το άρθρο πρώτα και μετά να εξασκηθείτε στον “Υπολογισμό” για να συνειδητοποιήσετε και εσείς την δυναμική και την αξία των όσων αναγράφονται στο άρθρο .

ΔεδομέναΈτος βάσηςΜεταβολή σε% μεταβολής
1. Αριθμός διαφορετικών Πελατών (1)
2. Μέση Αξία κάθε Τιμολογίου (2)
3. Αριθμός Τιμολογίων ανά πελάτη το έτος  (3)
Κύκλος Εργασιών (1x2x3)
  • 1 = Αριθμός Πελατών που αγόρασαν = Το πλήθος των διαφορετικών πελατών που αγόρασαν προιόντα κατά την χρήση . Το πελατολόγιο της χρήσης δηλαδή . Μπορεί να εξαχθεί από την εμπορική διαχείριση του προγράμματος που χρησιμοποιείτε
  • 2 = Μέσος Ορος Αξίας έκαστου Τιμολογίου / Συναλλαγής = Ποια είναι δηλαδή η μέση αξία – τζίρος για κάθε συναλλαγή-τιμολόγιο που γίνεται από τους πελάτες . Ουσιαστικά είναι = Τζίρος έτους / αριθμός τιμολογίων ή αποδείξεων … και εξάγεται εύκολα από την εμπορική διαχείριση .
  • 3 = Αριθμός Τιμολογίων ανά πελάτη το έτος = Πόσες φορές ο κάθε διαφορετικός πελάτης (το “1”) αγόρασε από το κατάστημα σας μέσα στην εξεταζόμενη χρήση .

Παράδειγμα : Είχατε φέτος 100 διαφορετικούς πελάτες (το “1”) όπου ο καθένας έκανε κατά μέσο όρο 1,5 συναλλαγή (το “3”) στο κατάστημα σας με μέση αξία συναλλαγής τα 10 € (το “2”) .


Αφήστε μια απάντηση