Μενού
Αρχική / Υπολογισμοί / Υπολογισμοί Υγείας & Σώματος / Υπολογίστε τους Βιορυθμούς σας

Υπολογίστε τους Βιορυθμούς σας

 Οδηγίες : Συμπληρώστε μόνο την Ημερομηνία Γέννησης (day) , επιλέξτε από το μενού τον μήνα γέννησης , γράψτε το έτος γέννησης (year) και μετά κάντε κλικ στο “set” .

Ερμηνεία για τους Βιορυθμούς – Θεωρία

 • Οι Σεληνιακοί Κύκλοι, οι Αστρολογικοί Κύκλοι και οι Κύκλοι Βιορυθμών έχουν συνδυαστεί σε ένα είδος ημερολογίου. Αυτό το ημερολόγιο είναι ένα μοναδικό και πολύ χρήσιμο εργαλείο για το προσωπικό πρόγραμμα υγείας.
 • Τι είναι όμως Βιορυθμοί;

  Είναι έμφυτοι κύκλοι που αρχίζουν στη γέννηση και συνεχίζονται μέχρι το θάνατο. Αυτοί ρυθμίζουν το μεταβολισμό, το συντονισμό, τις συγκινήσεις, τη μνήμη και πολλά ακόμα. Καθώς οι κύκλοι των Βιορυθμών αυξάνονται ή πέφτουν, επηρεάζουν την ικανότητα του ανθρώπου αναφορικά στη δυνατότητά του να εκτελεί τις σωματικές δραστηριότητες, κάτι που μπορεί κάποιος, παρακολουθώντας τους Βιορυθμούς να εξετάζει.

 • Οι κύριοι Κύκλοι Βιορυθμών είναι τρεις:

  Σωματικός Κύκλος, Συγκινησιακός Κύκλος, Διανοητικός Κύκλος.

  Ο κάθε Κύκλος Βιορυθμών έχει μια ιδιαίτερη λειτουργία και έναν ιδιαίτερο κύκλο ζωής.

  • Ο Σωματικός (Φυσικός) Κύκλος Βιορυθμών (Physical) ολοκληρώνει έναν κύκλο ζωής σε 23 ημέρες.
  • Ο Συγκινησιακός (Συναισθηματικός) Κύκλος Βιορυθμων (Emotional) διαρκεί 28 ημέρες και
  • Ο Διανοητικός Κύκλος Βιορυθμών (Intellectual) διαρκεί 33 ημέρες.

“Οι καλύτερες στιγμές για τον καθένα μας συμβαίνουν όταν οι καμπύλες βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το αντίθετο ισχύει για τα χαμηλά επίπεδα των Βιορυθμικών Κύκλων.”

Στο ενδιάμεσο σημείο και στο τελικό σημείο σε κάθε κύκλο, οι Βιορυθμοί κινούνται αισθητά προς τα πίσω στο μηδενικό σημείο και αλλάζουν πολικότητα. Η ημέρα που ένας Κύκλος αλλάζει πολικότητα καλείται “Ημέρα Μετάβασης” ή “Κρίσιμη Ημέρα” ή “Ημέρα Προσοχής”. Αυτό είναι το πλέον ενδιαφέρον σημείο και συνήθως λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Οι Ημέρες Μετάβασης είναι οι ημέρες που μπορούμε να αισθανθούμε λίγο εξαντλημένοι ή ολοφάνερα κακότυχοι. Γινόμαστε περισσότερο επιρρεπείς στα λάθη, φυσικά, διανοητικά ή συναισθηματικά. Μια διπλή Ημέρα Μετάβασης συμβαίνει όταν δύο από τους Κύκλους αλλάζουν πολικότητα, την ίδια ημέρα. Αυτή η ημέρα μπορεί να είναι δύσκολη. Μια τριπλή Ημέρα Μετάβασης είναι όταν τρεις από τους Κύκλους αλλάζουν πολικότητα, την ίδια ημέρα. Οι τριπλές ημέρες μετάβασης είναι σπάνιες, και εμφανίζονται μία φορά κάθε 7-8 έτη.

Τι ρυθμίζουν οι Βιορυθμοί ;

Ο Σωματικός Κύκλος, 23 Ημερών. Ο Σωματικός Κύκλος λέγεται ότι είναι ο Κυρίαρχος Κύκλος στα άτομα. Ρυθμίζει το συντονισμό, τη δύναμη, την αντοχή, τη σεξουαλικότητα, το σφρίγος, την πρωτοβουλία, το συντελεστή του μεταβολισμού, την αντίσταση, και την αποκατάσταση από την ασθένεια. Μια χειρουργική επέμβαση πρέπει να αποφευχθεί τις Σωματικές Ημέρες Μετάβασης και κατά τη διάρκεια των αρνητικών Σωματικών Κύκλων

Ο Συγκινησιακός Κύκλος, 28 Ημερών. Ο Συγκινησιακός Κύκλος θεωρείται ο Κυρίαρχος Κύκλος στις γυναίκες. Ρυθμίζει τις συγκινήσεις, τα συναισθήματα, τη διάθεση, την ευαισθησία, την αίσθηση, τη σεξουαλικότητα, τη φαντασία, την ιδιοσυγκρασία, τα νεύρα, τις αντιδράσεις, την αγάπη και τη δημιουργικότητα.

Ο Διανοητικός Κύκλος, 33 Ημερών. Ο Διανοητικός Κύκλος ρυθμίζει τη νοημοσύνη, τη λογική, τη διανοητική αντίδραση, την επαγρύπνηση, την αίσθηση της κατεύθυνσης, τη λήψη αποφάσεων, την κρίση, τη δύναμη της αφαίρεσης, τη μνήμη, και τη φιλοδοξία.

Τι προσφέρουν οι Βιορυθμοί.

Η κατανόηση των θετικών Κύκλων Βιορυθμών μπορεί να βοηθήσει στον προγραμματισμό των αθλητικών γεγονότων, των διαγωνισμών, των χειρουργικών επεμβάσεων, των παρουσιάσεων και των συνεντεύξεων.

Καταλαβαίνοντας τους αρνητικούς Κύκλους Βιορυθμών και την προσωπική αντίδραση στους αρνητικούς κύκλους, μπορεί βοηθηθεί κάποιος να αποφύγει τα ατυχήματα, τις επιζήμιες καταστάσεις, την περιττή θλίψη και την κακοτυχία.

Αστρολογικοί Κύκλοι – Σεληνιακοί Κύκλοι

Οι Αστρολογικοί Κύκλοι του Ήλιου και της Σελήνης συμπεριλαμβάνονται σε κάθε ημερολόγιο. Ο Αστρολογικός Κύκλος του Ήλιου διαμορφώνει το χαρακτήρα, την προσωπικότητα, και τους στόχους. Ο Αστρολογικός Κύκλος της Σελήνης διαμορφώνει τα όνειρα, τις συγκινήσεις και το υποσυνείδητο.

Οι Σεληνιακοί Κύκλοι επηρεάζουν την ζωή με έναν πολύ δραματικό τρόπο. Εκτός από την κίνηση μέσω του Ζωδιακού, η Σελήνη έχει επίσης τον δικό της κύκλο (Πανσέληνος, Εξασθένιση Νέα, και Αύξηση).

Πώς μπορεί να βοηθήσουν οι Βιορυθμοί και η Αστρολογία ;

Ο συνδυασμός ενός γενέθλιου χάρτη, των διελεύσεων και των Βιορυθμών, μπορούν να δώσουν μια πλήρη εικόνα χρονική, ακόμα και για ένα έτος.

Η κυματομορφή των κύκλων των Βιορυθμών αντιπροσωπεύουν τους ανθρώπινους Κύκλους Βιορυθμών. Είναι ημιτονοειδείς κυμματομορφές, δεν είναι συμμετρικές και αν μετρήσετε την απόδοση στις ημέρες μετάβασης από το ένα σημείο στο άλλο, θα αναγνωρίσετε εύκολα την επιρροή των Βιορυθμών στη ζωή σας.

Ακόμα, μπορεί να εφαρμοστεί στις διαπροσωπικές σχέσεις. Η συμβατότητα μεταξύ δύο ανθρώπων υπολογίζεται βάσει του συγχρονισμού των μεμονωμένων κύκλων. Κατά συνέπεια εάν δύο άνθρωποι βρουν το συναισθηματικό κύκλο τους από το μηδενικό σημείο ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες που θα δοκιμάσουν 100% συναισθηματική συμβατότητα σύμφωνα με τη θεωρία των Βιορυθμών. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστούν μαζί, τις ίδιες κορυφές και τις ίδιες κυλότητες, κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό πράγμα, ειδικά αν τα υψηλότερα και χαμηλότερα σημεία είναι υπερβολικά.

Διαδοχικά δύο άνθρωποι γεννημένοι έτσι, όταν ο ένας δοκιμάζει ένα υψηλό ενώ ο άλλος δοκιμάζει έναν χαμηλό, θα ήταν 100% ασυμβίβαστο. Το αποτέλεσμα θα ήταν μηδέν.

Μπορεί να είναι καλό σε μια σχέση δεδομένου ότι ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλο να υπερνικήσει τις αρνητικές επιρροές κάθε φάσης.

Εντούτοις, όπως τους 100% συμβατούς ανθρώπους, οι συμβατοί άνθρωποι 0% θα δοκιμάσουν τις κρίσιμες ημερομηνίες συγχρόνως, κάτι που δεν μπορεί να είναι τόσο καλό.

Στον υπολογισμό της συμβατότητας ο χρόνος γέννησης πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για να υπάρξει ένα ακριβέστερο αποτέλεσμα.

Εμείς, σας παρέχομε ένα πρόγραμμα Βιορυθμών μέσα από τις σελίδες μας και εσείς απλά, επιβεβαιώστε ή απορρίψτε τη θεωρεία των Βιορυθμών. Στο πρόγραμμα αυτό θα δείτε έναν τέταρτο Κύκλο Βιορυθμών, της Διαισθητικότητας .


Αφήστε μια απάντηση