Μενού
Αρχική / Υπολογισμοί / Υπολογισμοί Υγείας & Σώματος / Δείκτης Μάζας Σώματος – BMI (body mass index)

Δείκτης Μάζας Σώματος – BMI (body mass index)

Επεξηγήσεις : Δώστε το βάρος σας σε κιλά και το ύψος σας , βρείτε το
αποτέλεσμα και διαβάστε στα σχόλια που ακολουθούν σε ποια ομάδα ανήκετε

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  • Γράψετε το ύψος σας σε μέτρα:

    π.χ 1.86
  • Γράψετε το βάρος σας σε κιλά :

    π.χ 82

Αποτέλεσμα:

Μικρότερο από 20

Στο δείκτη αυτό βρίσκετε η ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ. Αν είστε στο δείκτη αυτό θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.Πιθανότατα να υπάρχει διαταραχή του μεταβολισμού.

Από 20
μέχρι 25

Στο δείκτη αυτό βρίσκετε η ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ. Αν είστε στο δείκτη έχετε μικρότερες πιθανότητες για νοσήματα καρδιάς και αγγείων, με την προϋπόθεση ότι το βάρος θα διατηρηθεί.

Από 25 μέχρι 30

Στο δείκτη αυτό βρίσκετε η ΟΜΑΔΑ ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ . Αν είστε στο δείκτη υπάρχει κίνδυνος για νοσήματα υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου ή και διαβήτη τύπου Β.Δεν πρέπει να βάλετε άλλο βάρος.

Από 30
μέχρι 40

Στο δείκτη αυτό βρίσκετε η ΟΜΑΔΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. Αν είστε στο δείκτη υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για νοσήματα υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου ή και διαβήτη τύπου Β. Χρειάζεται συμβουλή από τον γιατρό σας.

Μεγαλύτερο από 40

Στο δείκτη αυτό βρίσκετε η ΟΜΑΔΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ . Αν είστε στο δείκτη έχετε μεγάλο κίνδυνο για νοσήματα υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου ή και διαβήτη τύπου Β. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το γιατρό σας αν δεν το έχετε κάνει.


Αφήστε μια απάντηση