Μενού
Αρχική / Υπολογισμοί / Υπολογισμοί Υγείας & Σώματος / Μετρήστε την ευτυχίας σας !!

Μετρήστε την ευτυχίας σας !!

Επεξηγήσεις : Διαβάστε προσεχτικά τις ερωτήσεις που ακολουθούν και βαθμολογείστε με κλίμακα από 1 έως και 10 , όπου 1 αντιστοιχεί στο "καθόλου" και 10 σε "πολύ μεγάλο βαθμό
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

α. Είστε ένας άνθρωπος όπου ... :

Προσαρμόζεστε εύκολα . Είστε δηλαδή ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται στις αλλαγές που του τυχαίνουν στην ζωή του . Αλλαγές που είτε επιθυμεί είτε όχι .

Είστε ευέλικτος . Ευελιξία σε καταστάσεις , γεγονότα , ανάγκες κ.λ.π . Βρίσκετε λύσεις , αποφεύγετε το τέλμα και τα αδιέξοδα .

Είστε εκφραστικός . Εκφράζετε δηλαδή τα συναισθήματα σας , τις απόψεις σας , τις ιδέες σας . Δηλώνετε τα "θέλω" και τα "δεν θέλω" σας , είστε εξωστρεφής και δεν "κλείνεστε" στον εαυτό σας .

Είστε ελαστικός . Δεν είστε άκαμπτος , εγωιστής , ξεροκέφαλος , αλλάζετε απόψεις εάν σας πείσουν οι άλλοι , δέχεστε να κάνετε ένα βήμα πίσω .

Μέσος Όρος Βαθμολογίας για την ενότητα :

β. Είστε ένας άνθρωπος όπου ... :

Είστε "θετικός" . Είστε δηλαδή ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει πράγματα και καταστάσεις με ΘΕΤΙΚΗ σκέψη , χωρίς "αρνητισμούς" , πεσιμιστικές αντιλήψεις και γκρίνιες ...

Επανακάμπτετε εύκολα . Όταν σας τύχει μία αναποδιά , μία δυσκολία από αυτές που τυχαίνουν στην ζωή και σας φέρει πολύ ή λίγο πίσω στην "ζωή" , στέκεστε ή θα μπορείτε να σταθείτε εύκολα πάλι στα πόδια σας ?

Ελέγχετε την ζωή σας ? . Έχετε την αίσθηση , νομίζετε , αισθάνεστε ... ότι ελέγχετε την ζωή σας ?

Μέσος Όρος Βαθμολογίας για την ενότητα :

γ. Είστε ένας άνθρωπος όπου ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες της ζωής του σε σχέση με την ... :

..Προσωπική του υγεία . Καλύπτετε τις βασικές σας ανάγκες υγείας και υγιεινής διαβίωσης ?

..Οικονομική του διαβίωση . Καλύπτετε τις βασικές σας ανάγκες Οικονομικής διαβίωσης ?

..Προσωπική του ασφάλεια . Νοιώθετε και είστε ασφαλείς ως πολίτης , οικογενειάρχης , εργαζόμενος , ασφαλής από πολέμους και ταραχές και γενικά ότι αντιλαμβάνεστε ως ΑΣΦΑΛΕΙΑ . ?

..την ελευθερία επιλογών . Νοιώθετε ότι είστε ελεύθερος να κάνετε τις επιλογές σας ? , μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας χωρίς να είστε εγκλωβισμένοι ?

..την αίσθηση συνύπαρξης στο Κοινωνικό σύνολο . Έχετε την αίσθηση ότι συνυπάρχετε με το Κοινωνικό σύνολο ? , ότι είστε μέλος της Κοινωνίας που ζείτε ?

Μέσος Όρος Βαθμολογίας για την ενότητα :

δ. Είστε ένας άνθρωπος όπου ... :

Υποστήριξη ανθρώπων . Είστε ένας άνθρωπος που μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη των ανθρώπων που είναι κοντά του.

Μπορεί να συγκεντρώνεται . Είστε ένας άνθρωπος που μπορεί να συγκεντρώνεται σε ότι κάνει , χωρίς να χάνει τον "στόχο" του , να αφαιρείται , να παραιτείται από αυτό που κάνει .

Αισιοδοξίες ... . Είστε ένας άνθρωπος που μπορεί να αντεπεξέρχεται (ικανοποιεί) στις αισιοδοξίες του . Όταν για κάτι είστε αισιόδοξοι να το πετυχαίνεται τελικά , να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες που απαιτεί η "αισιόδοξη" κατάσταση κ.λ.π

Νόημα στη ζωή σας . Είστε ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να ασχολείται με δραστηριότητες που δίνουν νόημα στην ζωή του (όπως εσείς αντιλαμβάνεστε το νόημα στην ζωή ..φυσικά) .

Μέσος Όρος Βαθμολογίας για την ενότητα :

Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ = Π + (5 * Υ ) + ( 3 * Α) Όπου Π = Το άθροισμα της βαθμολογίας (Μ.Ο) της ενότητας Α και Β των ερωτήσεων . Όπου Υ = Η βαθμολογία (Μ.Ο) της ενότητας Γ των ερωτήσεων . Όπου Α = Η βαθμολογία (Μ.Ο) της ενότητας Δ των ερωτήσεων . Αρα η μέγιστη βαθμολογία - τιμή που μπορεί να πάρει η εξίσωση μας είναι το 100 .

ΑΡΑ

  •  Εσείς με βάση τις απαντήσεις σας είσαστε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ κατά .... % ή να το πούμε διαφορετικά ...
  •  Είστε ευτυχισμένοι με βαθμολογίαόταν το ΑΡΙΣΤΟ είναι το 100 .
  • Τα δε περιθώρια βελτίωσης είναι ακόμαμονάδες .
 

Επεξηγήσεις – Σχόλια

Μετά από την (ευχάριστη) ανάγνωση για το θέμα μας , στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΕΠΕΝΔΥΤΗ (όπου γίνεται sxetiki αναφορά για την εξίσωση) και τις σχετικές πηγές από ξένες ιστοσελίδες σας παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά στο Ελληνικό διαδίκτυο την On line εκδοχή της εξίσωσης δίδοντας σας την ευκαιρία να υπολογίσετε τον βαθμό ευτυχία σας . Πριν προχωρήσετε στον on line υπολογισμό διαβάστε αποσπάσματα από τις Πηγές που αναφέραμε για την καλύτερη κατανόηση της εξίσωσης .

“Σύμφωνα με την κοινή άποψη, ευτυχία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη να έχεις πολλά χρήματα, ένα μεγάλο σπίτι ή ένα θηρίο 3.000 κ. εκ. να σε περιμένει στο γκαράζ.

Βέβαια, αν βρίσκεσαι στην κατάσταση που η φράση «ακόμη και ο Θεός τον ξέχασε» σου θυμίζει κάτι, όλα τα ανωτέρω μπορεί να προσδιορίζουν, μερικώς έστω, την ευτυχία. Για τους Βρετανούς ψυχολόγους, πάλι, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πιστεύετε ή όχι, οι επιστήμονες της Γηραιάς Αλβιόνος κατέληξαν ότι η ευτυχία είναι το αποτέλεσμα της πράξης:

Π + (5xΥ) + (3xΑ)

Στην περίπτωση που αναρωτιέστε αν ο δαίμων του τυπογραφείου έβαλε πάλι την ουρά του, η απάντηση είναι αρνητική. Οι ψυχολόγοι πήραν συνεντεύξεις από 1.000 ανθρώπους και κατέληξαν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά πριν τρελαθούμε;

Ωραία, οι ερωτήσεις είναι:

1. Είστε άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές, ευέλικτος και εκφραστικός;
2. Εχετε τη δυνατότητα να ανακάμπτετε εύκολα ύστερα από κάποια αναποδιά και νομίζετε πως ελέγχετε τη ζωή σας;
3. Καλύπτονται οι βασικές σας ανάγκες, όσον αφορά την υγεία, την προσωπική σας ασφάλεια, την ελευθερία επιλογής και την αίθηση ότι είστε μέλος μιας κοινότητας;
4. Μπορείτε να βρείτε εύκολα υποστήριξη και βοήθεια όταν τη χρειάζεστε, εμπλέκεστε σε δραστηριότητες που δίνουν νόημα στη ζωή σας;

Σε καθεμία από τις ερωτήσεις απαντάτε με έναν αριθμό της κλίμακας 1-10, όπου το 1 σημαίνει «όχι και τόσο» και το 10 «πάρα πολύ». Το άθροισμα των δύο πρώτων ερωτήσεων αποτελεί το Π της εξίσωσης που λέγαμε πιο πριν. Το Υ αντιστοιχεί στο βαθμό της 3ης ερώτησης και, τέλος, ο βαθμός της 4ης ερώτησης δίνει το Α. Βάζετε τους αριθμούς στην εξίσωση και όσο πιο κοντά στο 100 βρίσκεστε τόσο πιο ευτυχισμένοι είστε.

Χαζό; Ευρηματικό; Πνευματώδες; Δεν ξέρουμε, είναι οπωσδήποτε περίεργο και (να το θυμηθείτε, εν ανάγκη κόψτε τη σελίδα και κρατήστε την) σε λίγους μήνες η εξίσωση αυτή θα διευρυνθεί, θα γίνει ίσως πολύ πιο αναλυτική και σε 1-2 χρόνια θα δείτε και την πρώτη έκδοση σχετικού προγράμματος της Microsoft. Ισως ενσωματωθεί και ως συνάρτηση στο Excel, το πρόγραμμα «λογιστικών φύλλων» της εταιρείας, όχι πως είναι δύσκολο να το κάνετε και μόνοι σας αν έχετε μια σχετική άνεση.

 Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμπατριώτες τους (είπαμε πως όλα αυτά συμβαίνουν στη Βρετανία) έχουν την εξαιρετική ικανότητα να γίνονται δυστυχισμένοι δίνοντας βάρος στα αρνητικά γεγονότα.

Πάντως, 4 στους 10 άνδρες απάντησαν ότι νιώθουν ευτυχισμένοι μετά το σεξ, ενώ 3 στους 10 δήλωσαν ευτυχείς όταν η αγαπημένη τους ομάδα βγαίνει νικήτρια από μια αναμέτρηση. Στις γυναίκες, πάλι, 7 στις 10 δήλωσαν ευτυχισμένες όταν βρίσκονται με την οικογένειά τους, ενώ μία στις 4… πετά στα ουράνια όταν έχει χάσει παραπανίσια κιλά. “

Οπου Π είναι τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά , ο τρόπος που βλέπουμε την ζωή , η προσαρμοστικότητα μας και η ελαστικότητα μας .

Οπου Υ είναι η ύπαρξη μας και ότι sxetiko με την υγεία , την οικονομική σταθερότητα και τις φιλίες .

Οπου Α είναι οι ανάγκες ανωτέρου επιπέδου , η αυτοπεποίθηση , οι φιλοδοξίες και το χιούμορ μας .

Η εξίσωση προέκυψε από πολυχρόνια μελέτη 1000 ανθρώπων που πήραν μέρος στην έρευνα – μελέτη , ενώ ένας από τους μελετητές ήταν ο ψυχολόγος PETE COHEN ο οποίος εφιστά την προσοχή στον τρόπο και την σοβαρότητα με την οποία πρέπει να απαντήσουμε στην ερώτηση .

Σας προτείνω να προσέξετε την έννοια των λέξεων και να μην απαντήσετε με επιπολαιότητα , επίσης προσέξτε μην παρερμηνεύσετε την έννοια των λέξεων .

Εμείς κάθε μία από τις τέσσερις ερωτήσεις με βάση όλες τις πηγές μας , την διασπάσαμε σε επιμέρους ερωτήματα για δύο λόγους :
– (κυρίως) Nα μπορείτε να απαντήσετε πιο σωστά και αντικειμενικά αφού κάθε ερώτηση συνθέτεται από υπό ερωτήματα .

– Να προστατεύσουμε τον κόπο μας για τον κώδικα κατασκευής On line υπολογισμού και μόνο… από μελλοντική κλοπή … αφού μία τέτοια κατανομή είναι μοναδική και μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί ….


Αφήστε μια απάντηση